Békés vármegye

2023.02.01. 14:43

Kényszerhasznosítónak lehet jelentkezni

Ismét lehet jelentkezni kényszerhasznosítónak – tájékoztatott oldalán a Békés Vármegyei Kormányhivatal. Azok a földművesek és mezőgazdasági termelőszervezetek, akik kényszerhasznosítóként kívánják regisztráltatni magukat, január 25. és február 24. között nyújthatják be kérelmüket a földhivataloknál.

P. G.

Fotó: Shutterstock

Kényszerhasznosítás azzal a földtulajdont, vagy földhasználati jogosultságot szerzett személlyel szemben rendelhető el, aki a felszólítás, illetve a kiszabott mulasztási bírság ellenére fél év elteltével sem tett eleget a Földforgalmi törvényben szereplő, okiratban vállalt kötelezettségeinek. A hatóság a földet – a jogszerű állapot helyreállítása érdekében – a kényszerhasznosítóként nyilvántartásba vett személy használatába adja.

A kényszerhasznosítóként kijelölt személy, így – a jogszabályban rögzített kötelezettségek betartása mellett – növelheti a használatában lévő területeinek nagyságát. Fontos tudni, hogy az így megszerzett terület nem számít bele a birtokmaximumba.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!