Békéscsaba-Mezőberény

2023.02.04. 07:09

Zöldfolyosót alakítanak ki két város közt

Megkezdődött a Mezőberényt Békéscsabával összekötő zöldfolyosó kijelölése, ami a dűlőutak mentén, önkormányzati területeken húzódik majd – tájékoztatta hírportálunkat Siklósi István.

P. G.

Siklósi István

Fotó: Bencsik Ádám-archív

Mezőberény polgármestere elmondta, a kezdeményezésben a „60 ezer fa Békéscsabáért" mozgalommal, valamint a területen illetékes vadásztársaságokkal, így a mezőberényivel is együttműködnek. A zöldfolyosót elsősorban sövény alkotná, amit úgynevezett jelzőfák egészítenek ki. A növényeknek több szerepe is lehet, megakadályozzák a talaj elhordását, búvóhelyet jelentenek az apróvadak számára, illetve egy olyan útvonal, kirándulóhely jön létre, amely bárki számára bejárhatóvá válhat Mezőberény és Békéscsaba között. A zöldfolyosó érinti majd Murony és Kamut településeket.

Siklósi István megerősítette, a növényeket kifejezetten dűlőutak és nem a főút mentére telepítik majd. A mezőberényi vadászok pályázati forrást is nyertek a fejlesztésre, a csemeték beszerzésére, a szakasz kijelölésére, az útvonal kitűzésére, ami szerdán el is kezdődött, és a mezőberényi munkálatok az elképzelések szerint összeérnek majd a Békéscsabáról induló zöldfolyosóval, ami így válik majd teljessé. Az érintett terület melletti földek tulajdonosait előzetesen levélben tájékoztatták, hiszen az útvonal több  olyan ingatlan szomszédságában elhalad, amelyek nem önkormányzati tulajdonban állnak.

A kitűzést a Szarvasi út felől indulva, a 44-es irányába kezdték el. Siklósi István elmondta, egy fontos kezdeményezés valósulhat meg, ami nagyban hozzájárul a környezet- és természettudatosság erősítéséhez.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában