Szövetség

2023.03.28. 19:33

Felavatják Rákóczi Ferenc domborművét Békéscsabán

Megtartotta idei első taggyűlését a Rákóczi Szövetség békéscsabai szervezete a minap – ismertette Kovács Nóra, a szervezet elnöke. Terítékre kerültek idei terveik is, többek között II. Rákóczi Ferenc bronz domborművének és márványtáblájának felavatása.

L. B.

A napokban tartotta idei első taggyűlését a helyi szervezet

Forrás: Herczeg Tamás Facebook-oldala

Tagként részt vett az eseményen többek között Herczeg Tamás országgyűlési képviselő is – derült ki a politikus Facebook oldalán közzétett bejegyzésből –, valamint a szövetség országos vezetése részéről Szilágyi Zsolt.

Kovács Nóra elmondta, hogy az előző évi beszámoló mellett terítékre kerültek az idei tervek is. Együttműködnek helyi civil szervezetekkel és civil kezdeményezésekkel, valamint a nagy rákóczis családdal is: azaz a Békéscsabán lévő ifjúsági szervezetekkel, továbbá a vármegyén és az országon belüli, de az anyaország határain túli, Kárpát-medencében lévő helyi szervezetekkel is.

Békéscsabán április 12-én nagyszabású megemlékezés lesz a Felvidékről kitelepítettek emléknapja alkalmából: ennek keretében egyrészt ismertetik annak a novella- és oral history-pályázatnak az eredményét, amelyet a Rákóczi Szövetség békéscsabai szervezete hirdetett, másrészt rendhagyó történelemórát tartanak. Április 21-én pedig leleplezik a Nagy Imre téren a nagyságos fejedelem, II. Rákóczi Ferenc bronz domborművét és márványtábláját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában