Küzdősport

2024.03.18. 16:41

Bemutatkozott a freeboxing a Küzdelem Napja gálán

K–1, freeboxing- és profi ökölvívó-mérkőzéseken is szurkolhatott a gyulai Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnok közönsége szombaton a tizenegyedik alkalommal életre hívott Küzdelem Napja küzdősportgálán.

Gajdács Pál

A Békés Megyei Kempo Sportegyesület szervezésében megrendezett eseményen mint mindig, ezúttal is megtelt a nézőtér. A gálát Görgényi Ernő, Gyula polgármestere nyitotta meg, majd a fiatal sportolók küzdelmeivel megkezdődtek a párharcok. 

küzdősport, ökölvívó, küzdelem
Forrás: Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap

A Küzdelem Napja történetében még nem rendeztek freeboxing mérkőzéseket. Ebben a szabályrendszerben a hagyományos ökölvíváshoz képest kétféle plusz akció engedélyezett, egy fordulóütés, amikor 360 fokban megpördülve csapnak oda az ellenfélnek, meg egy úgynevezett felugrásos ütés. Kicsit emlékeztet a K1-re, ám itt nincsenek rúgások.

A korábbi profi bokszoló békési Surman Zoltán hosszú idő után 47 esztendősen tért vissza a ringbe, aki a szerb Darko Knezeviccel találkozott. A WBU világbajnoka a kezdeti tapogatózás után a második menetben kapcsolt rá igazán, majd a harmadik menetben egy borzasztó erejű testütés pontot tett az egyébként nagyon színvonalas mérkőzésés végére, így Surman kapta meg a WFC szervezet nemzetközi övét. 

A Wertheim Albertnek, a Békés megyei küzdősport támogatójának emléket állító gála hivatalos megnyitóján Surman Zoltán egy díjat is átvehetett. A kiváló öklöző éppen 35 éve szerepelt első ízben hivatalos mérkőzésen.

Az esti programban még Jelencsics Miklós és a román Edwin Petrea, Sánta Máté és Karczub Donát, Simonka Rajmond és Nyekita Levente, továbbá Nagy Viktor és Gyuricza Gergely mérkőzéseit láthatta a nagyérdemű.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában