Miskolc

2022.05.20. 17:30

Nem mondhatjuk, hogy a fű sem nő az Ellipsum körül

Kiszáradt csemetefákkal és ápolatlan gyeppel várják a turistákat Miskolctapolcán. Miközben a strandszezon már május 1-jével elkezdődött.

PN

Forrás: Kozma István

Olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő környékén és a benti udvaron is ápolatlan a fű. A sétányon pedig az ágyásokban virág helyett magasra nőtt gaz virít, ráadásul több elszáradt egykori facsemete is éktelenkedik az intézmény külső udvarán és környékén is. 

Gaz és kiszáradt fák 

Ottjártunkkor a strandon valóban megérett már nyírásra a gyep, jóindulattal is legalább kétszer hosszabb volt, mint amit egy ilyen létesítmény udvarán elvárna az ember. Az Ellipsum melletti sétányon pedig kifejezetten áldatlan állapotokat tapasztaltunk.

Egy kis fenyőt például teljesen körbevett a gaz, az ágyások gondozatlanok, virágok helyett kivágott farönkök és gyomnövények. Kiszáradt fák pedig az épület előtt és a strand belső udvarán is vannak. Az ügy kapcsán a városházát is megkerestük, de nem tartotta fontosnak, hogy tájékoztassa az Észak-Magyarország és a boon.hu olvasóit.

Kérdéseink a miskolci városházához

– Mikorra várható, hogy az Ellipsum udvarát rendbe hozzák? 
– Az elszáradt fákat élőkre cserélik? 
– Milyen nehézségbe ütközik, hogy az égbe szökő füvet levágják? 
– Nem gondolják, hogy az égbe szökő füves, kiszáradt fákkal tűzdelt terület az egész komplexum megítélésére negatívan hat?

(A borítóképen: Cseppet sem fürdővendégvonzó a gazos terület az Ellipsum fürdő tőszomszédságában)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában