Futóverseny

2022.05.21. 19:27

4. Kassa-Miskolc ultramaraton: Bódis a váltók előtt ért be

Elsőként egy egyéni induló ért célba a 4. Kassa-Miskolc ultramaratoni futóversenyen.

BCS

Bódis Tamás ultrafutó

Forrás: Vajda János

Bódis Tamás ért célba elsőként a 4. Kassa-Miskolc ultramaratoni futóversenyen, amelyet szombaton rendeztek meg a két város között. A 115 kilométeres távnak az egyéni indulók reggel 6 órakor vágtak neki Kassáról, a Dóm mellől, 27 sportember közül elsőként Bódis Tamás ért be a miskolci célba, a Városház térre.

Az egyik legjobb hazai ultrafutó – aki 2019-ben megnyerte a 246 kilométer hosszú, görögországi Sparthatlont, 24 órán belül célba érve, és ugyanabban az évben, a 24 órás világbajnokságon, Franciaországban a 2. helyen végzett 276,221 km-t teljesítve – a következőket mondta nem sokkal a célba érkezését követően, arra a felvetésre, hogy extrát ment, hiszen az egy órával később rajtolt, 10 tagú váltók sem tudták megelőzni, és hogy ideje új pályacsúcsot jelent:

– Ez volt a terv. Nem mondom, hogy simán ment, mert voltak útközben problémák, a gyomrommal nem volt minden teljesen rendben. Emiatt nem pont úgy történt minden, ahogy szerettem volna, de persze örülök a sikernek. A pálya durva volt, nem ilyenre számítottam. Reggel hűvös időjárás közepette rajtoltunk, de amikor a nap felmelegítette a hőmérsékletet, és ezzel együtt az aszfaltot is, az már kemény volt. Nagyon oda kellett figyelni a hűtésre, a frissítésre. De a verseny útvonala, a pálya vezetése remek, nem is tudom miért nem fedezték még fel a hosszútáv-futás kedvelői ezt a helyszínt, ez a verseny népesebb mezőnyt érdemelne. Az biztos, hogy amilyen fórumon csak lehet, én propagálni fogom ezt a megméretést. Ugyanis a szervezés, a rendezés kitűnő volt, a pályazárások, a frissítő állomások, frissítési lehetőségek mind rendben, a helyükön voltak, tényleg csak a futásra kellett koncentrálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában