MEFOB sportfesztivál

2022.05.23. 11:30

Miskolcra figyelt a hazai egyetemi, főiskolai világ

Vasárnap ért véget a Miskolci Egyetemen hazánk legnagyobb egyetemi sportrendezvénye, a MEFOB sportfesztivál.

ém

A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség az egyetemi sport fejlesztése és népszerűsítése érdekében ettől az esztendőtől kezdődően egy helyszínen és időpontban hirdeti meg nyolc sportágban a Magyar Egyetemi-Főiskolai Országos Bajnokságok (MEFOB) döntőit. 

Miskolc volt az első fecske 

Első alkalommal a Miskolci Egyetem volt négy napon át a sportfesztivál házigazdája. 

Közel ezer sportoló, a magyar egyetemi élet sportvezetőinek és felső vezetőinek jelenléte, valamint számtalan kiegészítő program biztosította az igazi fesztiválhangulatot. 

Kiemelten fontos volt az esemény, hiszen mind szervezésben, mind sportolói részvételben felkészülést jelentett a 2024-ben megrendezendő Európai Egyetemi Játékokra, amelynek a Miskolci Egyetem a társrendezője. 

Fesztivállá fejlődött 

A MEFOB Feszt így az egyetemi sport legnagyobb fesztiváljává fejlődött, ahol egyszerre több egyetemi országos bajnokságot szerveznek, számos szabadidősportos rendezvénnyel kiegészülve annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet az egyetemista korosztály számára a rendszeres sport fontosságára és közösségformáló erejére. A rendezvény fesztivál jellegét a napközbeni szabadidősportos programok mellett a két esti nagyszabású, DJ-kkel ­kiegészülő közösségi buli adta. 

Sportról, kitartásról 

A sportszeretők számára igazi csemege volt május 20-án „A közösségépítéstől a diplomáig” mottót viselő sportkonferencia, amelyen – többek között – Mocsai Lajos, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) elnöke az egyetemi sport perspektíváiról, a férfi vízilabda-válogatottal három olimpiai bajnoki aranyat is kiharcoló Kemény Dénes pedig „Közösség és csapat, egyetemista élsportolók kihívásai edzői szemmel” címmel tartott előadást. 

A kínai és amerikai egyetemi sportmodellt Shen Zhen, a Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség (FISU) alelnöke, az Ázsiai Egyetemi Sportszövetség főtitkárhelyettese és ­Delise O’Meally, a FISU elnökségi tagja, az Amerikai Egyetemi Sportszövetség főtitkára hasonlította össze tudományos alapon. 


Egyedülálló esemény volt Cseh László, Kiss Gergely, Baji Balázs és Zsivoczky-Farkas Györgyi olimpikonokkal a kerekasztal-beszélgetés. ém 

(A borítóképen: Kipróbálták a kiegészítő programok adta izgalmakat. | Fotók: Vajda János)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!