Gyermeknapi kívánságok

2022.05.29. 07:00

Videó: Mit szeretnél Gyermeknapra?

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (röviden MIÓVI) Százszorszép Tagóvodájában a „végzős” Pillangó csoportosokat kérdeztem, mire vágynak gyermeknapra.

BNR

Százszorszép Tagóvoda - Pillangó csoport

Minden év május utolsó vasárnapján tartjuk a gyermeknapot Magyarországon. Arra voltam kíváncsi, mire vágynak a gyermekek, mit szeretnének csinálni, mitől lesz ez a nap más, különlegesebb, emlékezetesebb, mint a többi.

A Miskolci Integrált Óvodai Intézmény (röviden MIÓVI) Százszorszép Tagóvodájában az idén elballagó Pillangó csoportosoknál jártam.

A gyerekekről szól

Azt már mindenki pontosan tudta, hogy vasárnap gyermeknap. Nagy a készülődés az óvodában is, hiszen egy egész hét róluk, a gyerekekről fog szólni: lesz rendőr- és mentőautó bemutató, akadálypálya ügyességi feladatokkal, bábszínház, és az óvónénik különleges meglepetéssel is készülnek az ovisoknak. A hetet pedig egy családi gulyás partival zárják.

A nagycsoportosok is alig várják a gyermeknapot, hiszen ez lesz az utolsó közös óvodás programjuk. A nyári szünet után vár rájuk az iskola.

Azt már sokan tudták, hogy mit fognak csinálni vasárnap, milyen programokat találtak ki a szülők csemetéik számára.

- Bevásárolunk játékokból, és egy barátommal elmegyünk egy Harry Potter szabadulószobába - mesélte Zente.

- Nagyinkkal elmegyünk kisvonatozni - mondta boldogan Virág.

- Gyereknapkor el fogunk menni a tűzoltóságra - osztotta meg hétvégi programtervét Zétény.

Együtt legyen a család

A közös élmények nagyon fontosan a gyerekek számára, az ott szerzett szép emlékek elkísérik őket felnőtt korukban is. Mikor arról kérdeztem őket, mire vágynak, mindenki azt válaszolta, hogy a családdal töltenének el egy napot. Volt, aki korábbi családi utazásra gondolt vissza, vagy egy együtt töltött hétvége jutott az eszébe.

- Azt kívánom, hogy egy egész napot ott fenn a hegyen a családommal tölthessek - mondta Zente.

A strandolás és a közös kirándulás is szerepelt a kívánságok között.

- Azt kívánom, hogy a két tesómmal és az anyukámmal játszunk, társasjátékozzunk - mesélte Zétény.

A közös élmények, programok mellett minden gyermek álma egy kisállat, ez a kívánság is több gyermek szájából elhangzott. Természetesen nem maradhat el egy apróság, egy kis ajándék, játék sem. De volt olyan ovis, aki kistesót szeretne! Szóval, Anyukák, Apukák, hajrá, teljesüljenek azok a gyerekálmok!

Nézze meg videónkat, mit mondanak az ovisok:

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában