Időközi választás

2022.06.26. 21:36

Új polgármester az abaúji község élén

Vizi Károlyné Horváth Mónika független jelölt lett a polgármester Szentistvánbaksán. Az időközi választást vasárnap tartották.

illusztráció / Shutterstock

Az idő előtti voksolásra azért volt szükség, mert a képviselő-testület egy tavalyi önkormányzati határozatával kimondta önmaga feloszlatását. A Magyarország helyi önkormányzatairól szóló törvény szerint pedig az önkormányzati képviselő megbízatása megszűnik a képviselő-testület feloszlatásával, míg a polgármester tisztsége a képviselő-testület feloszlatásának kimondását követően az új polgármester megválasztásával. A kistelepülésen a négy képviselői helyre összesen 12-en jelentkeztek be, a polgármesterségért pedig három független jelölt kandidált, Orosz Viktor, a korábbi polgármester, Rontó István és Vizi Károlyné Horváth Mónika. A névjegyzékben szereplő választópolgárok száma összesen 229 fő, ebből 172-en szavaztak a Faluházban kialakított szavazókörben. A voksolás rendben lezajlott. A négy önkormányzati képviselő Kis Lászlóné, Vizi Károly, Hornyák Borbála, és Orosz Viktor lett. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában