191 riasztás

2022.06.28. 07:30

Teherautó borult a villamossínekre Miskolcon, halálos baleset Hernádkakon

Az elmúlt héten a megye tűzoltóit 191 alkalommal riasztották, amiből 117 tűzoltás volt.

illusztráció / Shutterstock

Betakarítási munka közben gyulladt ki egy gabonatábla Mezőkövesd határában június 20-án. A tűzesethez a mezőkövesdi hivatásos tűzoltók vonultak két gépjárműfecskendővel és egy vízszállító járművel. Az egységek vízsugarakkal fékezték meg és oltották el a lángokat, a beavatkozást két mezőgazdasági géppel segítették a földeken dolgozó munkások. A tűzben körülbelül öthektárnyi gabona veszett oda, az eset során nem történt sérülés.

Melléképülettűz miatt kérték a tűzoltók segítségét június 22-én éjszaka Hernádvécsére, a Rákóczi útra. Az érintett ingatlanhoz a gönci katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói vonultak. Az egység egy gyorsbeavatkozó sugárral és kéziszerszámokkal oltotta el a tüzet, amely a tizenhat négyzetméteres tároló egészét érintette. A  tűzoltók egy felforrósodott háztartási gázpalackot kihoztak a lángok közül, majd visszahűtötték. A tűz nem veszélyeztette a lakóházakat és sérülés sem történt.

Felborult a hegyoldalon egy erdészeti traktor Mikóháza külterületén június 23-án. A sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltók rögzítették a munkagépet, amely a kerekein állt meg a fák között, majd motoros roncsvágóval kiszabadították a vezetőfülkében rekedt gépkezelőt és átadták a mentőknek.

Gabonatábla gyulladt meg Emőd határában június 23-án, a hivatásos tűzoltók kiérkezése előtt a tulajdonos megkezdte a lángoló terület körbetárcsázását. A tüzet, amely a közelben álló lakóházakat is veszélyeztette, a mezőcsáti és a miskolci egységek oltották el egy vízsugárral és kéziszerszámokkal. A tűzben körülbelül nyolchektárnyi gabona égett le, az eset során nem történt sérülés.

Személygépkocsi és egy kisteherautó karambolozott Miskolcon, a Kiss tábornok úton június 24-én. Az ütközést követően a kisteherautó a villamossínekre borult. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a balesetben érintett járműveket, kiemelték a kisteherautó sofőrjét és átadták a mentőknek, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Kisteherautóval ütközött egy személygépkocsi június 24-én délelőtt a 26-os úton, a szirmabesenyői elágazásnál. A műszaki mentést a miskolci hivatásos tűzoltók hajtották végre. Az egység feszítővágóval kiszabadította a személyautó sofőrjét, majd átadta a mentőknek és áramtalanította az érintett járműveket.

Összeütközött két személygépkocsi a 37-es főúton, Hernádkak térségében június 25-én. Az ütközés következtében az egyik jármű a tetejére borult, majd kigyulladt, vezetője a helyszínen életét vesztette. A balesethez a miskolci és szerencsi tűzoltókat riasztották, akik eloltották a lángokat, áramtalanították az ütközésben érintett másik gépkocsit és kiemelték az áldozatot, valamint a másik autóban utazó két személyt a járművekből.

Kigyulladt és leégett egy családi ház tetőszerkezete június 25-én Taktaharkányban, a Gépállomás utcában. A helyszínre riasztott szerencsi tűzoltók négy vízsugárral körülhatárolták, majd megfékezték a lángokat, az épületből két gázpalackot is kihoztak, melyeket nem ért hő- és lánghatás. Az eset során személyi sérülés nem történt, az ingatlan azonban lakhatatlanná vált, lakóját ideiglenesen a helyi vadásztársaság vadászházában helyezték el.

Június 26-án délben lángoló növényzet miatt riasztották a  szerencsi és tiszaújvárosi  tűzoltókat, Tiszalúcon nyolcezer négyzetméteren égett a száraz fű és bozótos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában