Segítségnyújtás

2022.06.28. 20:20

Balesetnél nyújtott segítséget az ózdi katona

H. L. őrvezető, az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár katonája június 26-án, a hajnali órákban Ózdról tartott hazafelé, amikor a 26. számú főúton egy árokba borult autóra lett figyelmes.

illusztráció / Shutterstock

Az őrvezető azonnal megállt és odament az autóhoz, ahol egy zavartan viselkedő fiatalembert talált. Kérdésére a férfi elmondta, hogy munkából vezetett hazafelé, ám elaludt a volánnál, és már csak arra eszmélt fel, hogy az autójával az árokba borult. H. L. őrvezető - mivel mentőápoló végzettséggel rendelkezik - azonnal megkezdte a sérült ellátását. A szemében lévő üvegszilánkot kivette és megnyugtatta a fiatalembert, miközben hívta az Országos Mentőszolgálatot, a katasztrófavédelmet, valamint a rendőrséget. A balesetet szenvedett fiatalember elmondta, hogy a katona előtt legalább öt-hat autó hajtott el segítségnyújtás nélkül.

Közben a fiatalember felhívta a szüleit, akik azonnal a baleset helyszínére siettek. H. L. őrvezető addig a sérülttel maradt, amíg a szakszerű segítségnyújtás megérkezett - közölte a Magyar Honvédség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában