32 illegális migráns

2022.07.07. 09:53

Embercsempészt és migránsokat fogtak el az M30-as autópályán a rendőrök

Az ukrán sofőrt - aki autójában 32 illegális migránst szállított - Ináncs külterületén fogták el a járőrök.

Forrás: police.hu

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Bűnüldözési Osztálya jelzése alapján a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Encsi Autópálya Alosztály járőrei 2022. július 7-én 7 óra előtt az M30-as autópályán - Ináncs közelében - állítottak meg egy cseh honosságú gépjárművet. Az autót egy ukrán állampolgárságú férfi vezette, amelynek rakterében 32 külföldi tartózkodott.

A magukat szír állampolgárnak valló migránsok magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, így a rendőrök a sofőrrel együtt előállították őket.

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

Az illegális migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok alapján visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az ukrán sofőr ellen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság embercsempészés bűntettének gyanúja miatt indít büntetőeljárást.

Az embercsempészés bűntette alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában