Közfeladatot ellátó személyre támadt

2022.08.09. 09:54

A polgárőrt is megtámadta az ináncsi kisebbségi gyermeknapon

Az Encsi Járási Ügyészség garázdaság bűntette és közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat egy férfival szemben.

ÉM

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A vád szerint a vádlott május 28-án 15 óra körül Ináncs község sportpályáján a helyi kisebbségi önkormányzat által szervezett gyermeknapi rendezvényen ittas állapotban kötekedett egy másik férfival, akit két alkalommal a kézfejével arcon ütött. A vádlott az egyik helyszínen parkoló személygépjármű motorházára is puszta kézzel ráütött, amelyben sérülés nem keletkezett.

Meglökte, hanyatt esett 

A helyszínen szolgálatot teljesítő, egyenruhában lévő polgárőr felszólította renitens férfit cselekménye abbahagyására, emiatt a vádlott az eljárása alatt bántalmazta a közfeladatot ellátó személyt oly módon, hogy a mellkasánál meglökte, melynek következtében hanyatt esett. A sértettek a bántalmazástól nem szenvedtek el sérülést.

A vádlott kihívóan közösségellenes és erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást és riadalmat keltsen. Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában