Komolyzene és jazz

2022.08.12. 16:30

Elrajtolt a Zempléni fesztivál

Tíz napon át több mint 50 programból álló rendezvénysorozat várja az érdeklődőket.

ÉM

Fotó: Bujdos Tibor

Egy kiállítással, Mórics Ildikó grafikusművész tárlatával rajtolt ma délután 3 órakor a Zempléni fesztivál, amelyet 31. alkalommal rendeztek meg, és augusztus 21-ig tart. A grafikák Sárospatakon, a Szent Erzsébet Házban láthatók augusztus 30-ig. A Zempléni Fesztivál idei kiállításprogramja a jövőre 70 éves Topolyai Művésztelep alkotóinak munkássága köré épül. Topolya Szerbiában, a Vajdaság középső részén található. Móricz Ildikó 1997 márciusában született a településen, diplomáját 2022 nyarán a Pécsi Tudományegyetem grafikusművész szakán szerezte.   

A mai napon egy másik kiállítás is nyílik a sárospataki művelődési házban és könyvtárban: 5 órakor „Délibáb” – vajdasági figurák címmel. A tárlat a topolyai művésztelep alkotóinak csoportos kiállítása.

A Zempléni fesztivál hivatalos megnyitója azonban kicsit később lesz, a nyitóhangverseny este 8 órakor a Rákóczi-vár udvarán kezdődik, Mendelssohn 5. "Reformáció" szimfóniáját és Kodály Zoltán Psalmus Hungaricus-át a Budafoki Dohnányi Zenekar előadásában hallgathatja meg a közönség. Ma este egy kis dzsesszt is hallgathat, hiszen este 20-től a Fehér Fábió Trió játszik a Sárospataki Borteraszon.

Gazdag program

Mint Turjányi Miklós fesztiváligazgató lapunknak korábban elmondta, az idei, több mint 50 programból álló rendezvénysorozat magas színvonalú komolyzenei hangversenyekkel, színházi előadásokkal, jazz-koncertekkel, kirándulásokkal, kiállításokkal, családi és gasztronómiai programokkal várja a helyi közönséget és az ország más vidékeiről érkező vendégeket. A következő napokon Sárospatakon kívül többek között Tolcsván, Tokajban, Szerencsen, Sátoraljaújhelyen, Tarcalon, Bodrogkisfaludon, Pálházán, Szegiben és Filkeházán lesznek programok.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában