Rablás

2022.08.18. 12:49

Kattant a bilincs a kiskorú kirablójának kezén Göncön

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a gönci férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint előbb egy kiskorútól vett el készpénzt, majd egy trafikban ütötte meg az eladót cigarettát és öngyújtót követelve.

ÉM

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi augusztus 16-án, a kora délutáni órákban szóváltásba keveredett Göncön egy kiskorú lánnyal, ütésre emelt kézzel igyekezett félelmet kelteni a gyerekben, hogy a kezében lévő 10 ezer forintos bankjegyet elvehesse tőle. Egy ismeretlen férfi közbelépése nyomán a bántalmazás nem járt sikerrel, azonban a férfi a pénzt megszerezte, majd a menekülés biztosítása érdekében egy követ dobott a kiskorú irányába.  

A férfi 20 perccel később egy gönci trafikba tért be, ahol kiabálva, mutogatva cigarettát és öngyújtót követelt, miközben felborította a pulton lévő monitort is. Az alkalmazott a történtek hatására átadta a kért árucikkeket, majd amikor megpróbálta azokat visszakérni, hogy a termékek vonalkódját leolvassa, a gyanúsított belépett a pult mögé és a sértettet ököllel több alkalommal megütötte. Az eladónak sikerült kimenekülnie a dohányboltból, a szemközti üzletben kért segítséget, ezalatt a terhelt távozott a helyszínről.

Szökésétől tartanak 

A férfi cselekményei alkalmasak lehetnek rablás bűntettének megállapítására. A bíróság álláspontja szerint a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei nem ellensúlyoznak, továbbá nem zárható ki, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné, különösen az eljárásban részt vevő vagy más személyeket megfélemlítené vagy jogellenesen befolyásolná. Alappal kell tartani a bűnismétléstől is. A bíróság mindezeket mérlegelve 2022. szeptember 18. napjáig elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában