Szombattól

2023.02.01. 10:42

Mutatjuk, hogyan változik néhány vonalon a vonatok és a buszok menetrendje

Február elejétől módosítja egyes vasútvonalak menetrendjét a MÁV-START, hogy az utasok számára még kedvezőbb, rugalmasabb legyen az utazás – írja a mavcsoport.hu.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Fotó: CebotariN

A módosítással figyelembe veszik a decemberben bevezetett új menetrend kapcsán a püspökladányi lakossági észrevételeket is, ezért szombattól ismét megállnak a Tokaj InterCity-k az alföldi városban.

A decemberi menetrendváltás óta beérkezett utasjelzések, lakossági észrevételek, valamint szakmai döntések alapján a vasúttársaság február elejétől néhány vonalán módosítja a menetrendeket. Az Építési és Közlekedési Minisztérium a MÁV-Volán-csoporttal közösen vizsgálja a menetrend további fejlesztési lehetőségeit, melyeket a szokásos évközbeni korrigálások alkalmával fog életbe léptetni.

Vármegyénket érintő változások:

A lakossági észrevételeket figyelembe véve február 4-től mindkét irányban ismét megállnak Püspökladányban a Tokaj InterCity-k (580, 582, 560, 562, 564, 566, 568, 586, 650, 652, 654, 656, 658, 688, 588  számú vonatok), ezáltal a városban visszaáll az óránkénti IC-közlekedés. A plusz megállások miatt a Tokaj IC-k menetrendje Hajdúszoboszló és Debrecen között kis mértékben módosul.

A Vác–Balassagyarmat és a Hatvan―Aszód―Balassagyarmat vonalon néhány vonat menetrendje változik február elejétől, Füzesabonyból Miskolcra mindennap 22:55-kor pedig új éjszakai vonat (5048) is indul.

A változásokról bővebben itt olvashat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában