Dayka-átkötés

2023.02.01. 16:00

Kötélidegek kellenek majd ide: négy hónapig tartó útzár kezdődik Miskolcon

Hétfőtől zárják le belvárosi szakaszt, a területre a mentőkön, a tűzoltókon, illetve a szemétszállítást végző járműveken kívül kizárólag az ott lakók hajthatnak majd be.

Komoly megpróbáltatások várnak a közlekedőkre.

Fotó: Bujdos Tibor

Négy hónapra lezárják az átmenő forgalom elől a Dayka-átkötéshez kapcsolódó beruházás bontási és építési munkálatai miatt a Meggyesalja utca Reményi Ede és a Rácz György utca közötti szakaszát. Ez alatt az időszak alatt a területre a mentőkön, a tűzoltókon, illetve a szemétszállítást végző járműveken kívül kizárólag az ott lakók hajthatnak majd be a közútkezelő által kiadott hozzájárulásban foglaltaknak megfelelően, adta hírül közleményében a miskolci városháza sajtóosztálya. Mint kiderült, a lezárás február 6-tól (jövő hétfőn) lép életbe, a korlátozás ideje alatt a környéken torlódásokra kell számítani. A város nyugati irányából érkezők az északi tehermentesítő út felé kerülhetnek, vagy a Nagyváthy utcánál térhetnek le a Szent István út irányába. A lezárás időszaka alatt a kivitelező kéri az autósok szíves türelmét és megértését, illetve azt, hogy a terület környékén közlekedjenek fokozott óvatossággal, olvasható a városháza közleményében. 

A Dayka átkötés terve évekkel ezelőttre nyúlik vissza és szorosan összefügg a mindenkori önkormányzatok azon törekvésével, hogy a Szent István tér kiterjesztésével az Avas felé igazi főteret lehessen kialakítani Miskolc, a miskolciak számára. Ehhez azonban az átmenő - jelenleg igen nagy - gépjárműforgalmat el kell terelni valamerre, hogy a terület mentesüljön a közúti közlekedés nyűgjeitől.  

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában