DVTK Stadion

2023.05.31. 07:43

Belga világsztár érkezik Diósgyőrbe! (videókkal)

A DVTK Stadionba egy igazi világsztár érkezik hétvégén, aki nemcsak a gyepen bizonyítja majd, mennyien szeretik őt.

A fotó illusztráció

Forrás: Shutterstock

Június 2-án és 3-án zajlik Miskolc új fesztiválja, a Diósgyőrfeszt, amely egy igazán rendhagyó és exkluzív helyszínen, a DVTK Stadionban kerül megrendezésre. A kétnapos eseményen a legnagyobb hazai sztárok mellett az egyik legnagyobb durranás a június 3-án este fellépő Lost Frequencies lesz, aki jelenleg a világ egyik legismertebb Dj-je.

A Lost Frequencies nem más, mint Felix De Laet, aki  az elmúlt fél évtizedben elképesztő nemzetközi sikereket ért el.  A belga Dj majdnem tíz évvel ezelőtt az „Are You With Me” című slágerével robbantott, amivel nemcsak 18 országban lett listavezető, de első belga előadóként a briteknek is elsőszámú kedvence lett. Ezt követte a „Reality'”, ami ugyanolyan sikeres lett, mint az előző slágere. Miután megjelent két albuma is, tavaly világszerte elsöprő sikert aratott a „Where Are You Now”-val. Eközben természetesen meghódította a legnagyobb fesztiválokat is: a Coachella, a Tomorrowland, a Lollapalooza és a többi ismert fesztivál elképzelhetetlen lenne nélküle.

Felix nemcsak Dj, hanem remek zenész is, aki szereti ötvözni a produkcióját élő hangszerekkel, élő hangzással is. A felvételeken sokszor ő maga gitározik és a billentyűs hangszereken is remekül játszik.

Lost Frequencies

Amikor az egyik interjúban megkérdezték tőle, neki van-e „elveszett frekvenciája, rezgése”, azaz mit jelent száma a „lost freqeuncies”, Felix elárulta, a karrierje kezdetén volt egy Soko című szerzeménye és végül annyira nem volt elégedett vele, hogy kitörölte, így az örökké elveszett. És hogy mit csinálna, ha nem zenélne?

- Mostanában gondolkodtam ezen – mondta. – Úgy érzem teljesen haszontalan lenne az életem, mert a zene az egyetlen dolog, amihez értek. Tényleg nem tudom mit csinálnék. Az unokatestvéremnek van egy saját divatmárkája, talán ebben dolgoznék vele.

A Lost Frequencies hazájában, Belgiumban még a királyi család elismerését is kivívta, amikor felkérték, hogy a királyi palotához készült virtuális túra ünnepélyes megnyitójára ő állítsa össze a szerzeményeiből azt a válogatást, amely a lenyűgöző, történelmi hely tetejéről szólt. Ez azért is nagy megtiszteltetés volt számára, mert ilyen más belga művésszel még nem fordult elő.

A fiatal tehetség nem csak a zene, de a márkaépítés területén is kimagasló, hiszen megalkotta saját italmárkáját, az Ocus Gin-t. Ennek ő maga dolgozta ki az összetevőit, a gyártási módszerét és a dizájnját is. Akik ezt fogyasztják, „titkos üzenetet” is találhatnak az üveg mellé, ami nem más, mit egy exkluzív fesztivál karszalag.

A Diósgyőrfeszten a legnagyobb hazai sztárokkal is találkozhatsz

Rúzsa Magdi, a TNT, a Honeybeast és a Hooligans a fesztivál első napján június 2-án, Paulina, a Wellhello és BSW a második napján, június 3-án ad koncertet egy olyan monumentális színpadon, amilyen a Sziget Fesztivál Nagyszínpada. A koncertek között DJ Dominique is pörgeti a legnagyobb slágereket, hogy egy pillanatra se álljon meg a buli.

Rúzsa Magdi

A zenei élményen kívül gasztroélmények is várják a látogatókat, programok nem csak a stadionban, hanem a Stadion körül is lesznek, amelyek kisebbeket és nagyobbakat, egész családokat egyaránt biztosan vonzanak majd.

A Diósgyőrfeszt azért is jelentős Miskolc életében, mert ezzel a borsodi vármegyekszékhely is felkerül a fesztiváltérképre. A szervezők szeretnék, ha évről évre ez egy olyan rendezvény lenne, ahol kortól függetlenül mindenki jól érzi magát.

„Többnapos családi fesztivál évek óta nem volt Miskolcon, a nagyon sok pozitív visszajelzésből és biztató üzenetből arra következtetünk, hogy várják a miskolciak a rendezvényt. Egy bulira apropót keresni a legkönnyebb – mi találunk rögtön hármat is. Idén 5 éves a DVTK Stadion, valamint éppen 50 éve az akkori diósgyőri stadion adott helyt az ország legelső (rock)fesztiváljának, de a legfontosabb az, hogy Miskolc jelenleg nincs rajta az ország fesztiváltérképén és mi ezen szeretnénk változtatni” – mondta el Orosz Gábor fesztiváligazgató.

A kétnapos fesztivál azért is rendhagyó lesz, mert a most ötéves, 2018-ban az év stadionjának választott DVTK stadionban most lesznek először könnyűzenei koncertek, ráadásul igazi fesztiválhelyszínné alakul át. LED falak, pirotechnika, lézer, egy óriási vidámpark és más látványelemek teszik teljessé az élményt.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában