Helyi sport

2023.06.02. 15:59

DVTK: megvan az első távozó

Eppel Márton és a diósgyőri labdarúgó klub szerződést bontott.

Eppel (középen, piros-fehérben) távozik

Fotó: Bujdos Tibor

A nyolcszoros magyar válogatott csatár, Eppel Márton és a DVTK NB I-es labdarúgócsapata közös megegyezéssel szerződést bontott, a 31 éves támadó szabadon igazolhatóvá vált, elképzelhető, hogy az NB II-be a múlt héten kiesett Budapest Honvéd gárdájánál folytatja a pályafutását. 
Eppel Márton a 2021/22-es évadban, a tavaszi szezon előtt lett az NB II-ben szereplő DVTK játékosa, és az előző évadban 15 meccsen jutott szóhoz, ezeken összesen három gólt szerzett. A 2017-ben az élvonalban 16 találattal gólkirályi címet, és a Budapest Honvéddal abban az évben bajnok aranyat szerzett támadó, a most véget NB II-es évadban nem tudott alapemberévé válni a DVTK NB II-es együttesének. Összesen 31 másodosztályú bajnokin lépett pályára, de csak 14 alkalommal volt kezdő, és ezek közül csak négyszer játszotta végig a meccset (10-szer le, 17-szer pedig becserélték). A bajnokságot nyert diósgyőri csapatban összesen 4 gólt szerzett, 1316 percet játszott, aminek meccsenkénti átlaga 42 perc volt.

Egy másik ex-Honvédos
Egy másik ex-Honvédos pedig hamarosan a DVTK kötelékébe áll. Simon Miklósról van szó, aki az idén januárban távozott a Budapest Honvéd utánpótlásából, ahol a Magyar Futball Akadémia szakmai igazgatói pozícióját töltötte be. A szakember 2008-tól 15 éven át dolgozott a fővárosi klubnál, és bár a Diósgyőrbe érkezésével kapcsolatos korábbi sajtóhír arról szólt, hogy a felnőtt csapat mellé érkezik, a DVTK szakmai vezetőjének, Bajusz Endrének a helyére, erről nincs szó, hiszen éppen diósgyőri sportszakmai vezető hívására mondott igent Simon Miklós, aki honlapunk információja szerint a DVTK labdarúgó akadémia és az első csapat közötti átmenetet, a fiatal labdarúgók beillesztését, beilleszkedését fogja segíteni, vagyis a tehetséggondozó program fő koordinátora lesz.
Simon Miklós a Budapest Honvéd utánpótlásában dolgozott az összes korosztályos csapattal, volt a tartalék együttes edzője, és egy ideig az első gárda segédedzője, a jelenlegi szövetségi kapitány, Marco Rossi mellett, és nem mellékesen négy NB I-es bajnokin vezetőedzőként is irányította a fővárosiakat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!