Támadás

2023.06.09. 12:58

Döbbenet: fényes nappal esett az idős asszonynak Miskolcon az utcán, hogy kirabolja

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a nőnek a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint június 7-én délután Miskolc egyik utcáján az idős sértett asszonyt hátulról fejen ütötte annak érdekében, hogy értékeit megszerezze.

BOON

Forrás: Shutterstock

A sértett az árokba esett, a terhelt ekkor tovább bántalmazta és igyekezett elvenni ékszerét, karóráját, de nem járt sikerrel. Elvette viszont a szatyrát, amelyben pénztárca, esernyő és élelmiszerek voltak.

A gyanúsított cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet rablás minősített esetének és súlyos testi sértés bűntettének a megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés várható mértékére figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Tartani kell attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné. Mivel a gyanúsított a bűncselekmény elkövetését a pénzszerzés könnyebb módjának tekinti, a bűnismétlés lehetősége reális. Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását, amely végzéssel szemben ő és védője fellebbezést jelentett be.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában