Veszély

Balesetveszélyes Budapest egyik legforgalmasabb tere, és az is marad

Létrehozva: 2022.10.06.

Továbbra sincs Karácsonyék „asztalán” a Flórián téri felüljáró felújításának ügye. Legalábbis ez derül ki abból a levélből, amit a BKK küldött a Metropolnak.

„A felújítás kapcsán a kiviteli tervdokumentációkat a BKK Zrt. elkészítette, azok rendelkezésre állnak. A kivitelezés a munkakezdéstől számítva nagyságrendileg egy évet ölel fel. A felújítás akkor kezdődhet el, amikor az ehhez szükséges források rendelkezésre állnak” – írta válaszában a közlekedési társaság a Metropolnak, miután arról érdeklődtek, hogy a Flórián téri felüljáró felújításának többéves, fiókban porosodó terve, mikor valósul meg.

Korábban már Bús Balázs, Óbuda volt Fideszes polgármestere is nyílt levélben fordult a felüljáró kapcsán Karácsony Gergelyhez, ám a főpolgármester nem foglalkozott a levéllel, sem a lakosság érdekeivel. Tarlós István főpolgármester ideje alatt a városvezetés elkezdte a felújítás előkészítését, amit sikerült teljes mértékben befejezni. Karácsonyéknak már csak mellé kellett volna rendelnie a forrást. Ez azóta sem történt meg, pedig a felüljáró állapota kritikus már évek óta.

A BKK válaszából az is kiderült, hogy még mindig nincs pénz a kivitelezés mellé rendelve. Pedig a Karácsony-féle városvezetés már 2020-ban, rögtön kézbe vehette volna az ügyet, és elindíthatta volna a felújítást de nem tette. A covid okozta pandémia sem magyarázat a tétlenkedésükre, hiszen volt pénz. Csak nem erre fordították.

Fotó: Nagy Zoltan

 

Tarlós István, amikor leköszönt a főpolgármesteri posztról 200 milliárd forintot hagyott Budapest kasszájában. Ebből160 milliárd maradt értékpapírokban és 40 milliárd készpénz formájában.

 

Ebből a pénzből igazán kivitelezhették volna a kritikus állapotban lévő építmény felújítását. Karácsonyék úgy látszik nem találta elég fontosnak az ügyet.

Az egyre nagyobb gondot jelentő fővárosi forráshiánnyal kapcsolatban dr. Bagdy Gábor a Fidesz–KDNP képviselője korábban már megkongatta a vészharangot lapunknak: – Azt látni, hogy kisebb dolgok esetében nem spórolnak, a nagy összegeket igénylő projekteknél, működés finanszírozásoknál viszont sírdogálnak és a kormányra mutogatnak, hogy nem adnak pénzt. Eleve úgy tervezik meg az éves költségvetést, hogy a kormány támogatására számítanak benne, és bekalkulálnak olyan összegeket, amelyekről semmiféle tárgyalás nem volt a kormány és a főváros között – mutatott rá a képviselő.

Tavaly májusban a felüljáróról az Aquincumi Múzeum által fenntartott Fürdő Múzeumnál hullottak gyermekfej nagyságú betondarabok. A fővárosi utak, hidak és felüljárók karbantartásáért felelős Budapest Közút Zrt. akkor azt közölte „a hidak dilatációs szerkezetei áznak, esős, hideg időben rendszeresen kitöredeznek balesetveszélyt, károkat okozva. A támaszok, fejgerendák és az előregyártott gerendákat megtámasztó rövid konzolok szintén áznak, a kilátszó acélbetétek erősen rozsdásodnak.”

Fotó: Nagy Zoltan

Legutóbb a múlt héten szakadtak le ökölnyi darabok a felüljáró Kórház utcai területnél. Sérülés szerencsére nem történt, de egyre aggasztóbb a helyzet a gyalogosok és az autósok számára. Ráadásul az aluljáróban található a római kori Fürdő Múzeum, ami ugyancsak jelentős veszélynek van kitéve. A BKK úgy tájékoztatta a Metropolt, hogy a lezárás a betonleválással érintett rész átvizsgálásának végéig lesz érvényben. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez meddig tart majd.

Akkor a lap megkérdezte az arra járókat, hogy mi a véleményük a kialakult helyzetről. A gyalogosok közül volt aki azt mondta, hogy csak akkor fog történni változás, amikor már késő lesz.

Mária:

Szerintem csak akkor fog történni változás, amikor már késő lesz.

Ferenc:

Hagyták elrohadni a Flórián téri felüljárót! Mindennap használom. Aggódom, bármelyik pillanatban leszakadhat.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164476_auto_resized.jpg
origo.hu

Ez a legnagyobb gödör, amelyet ember valaha ásott a Földön - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164687_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg elsírta magát III. Károly döntése miatt, ez volt az utolsó csepp a pohárban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162295_auto_resized.jpg
life.hu

Elkpesztő, ahogy Meg Ryan kinéz: friss fotók készültek a színésznőről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158411_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Pentagon-tanácsadó: elkerülhetetlen az ukránok veresége, ezután pedig a szomszédokhoz csatolhatnak területeket

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160844_auto_resized.jpg
ripost.hu

Nem kérnek többet Manuelből: kiverte a biztosítékot a koncertje után a botrányos sztár

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162339_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Zelenszkij belenyúlt a darázsfészekbe: kényszeríteni akarja a külföldön tartózkodó ukránokat, hogy menjenek haza harcolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161126_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Házasság első látásra: Andris végre bevallotta, mit érez Petra iránt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158422_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Olcsó kevert almás sütemény, ami egy óra alatt elkészül

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27151_resized.jpg?avcount=1714125624
she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17164478_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fekete péntek: meghalt a legendás rockzenekar utolsó nagyágyúja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/u7ptSj9iRCOm-kNdbpSuZodFbrk4Lvzph-Ia1iIi0h8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.webp
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/rY20EyB4faUdCPlN99uFoVebqbPYQnH255iAVk-AxvQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.webp
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros