Szegedi hírek

2022.05.19. 14:00

Éden a panel tövében

V.-Sz. I.

Manapság ritka az olyan díszes panelelőkert, mint ez a Gyöngyvirág utcai. Fotó: Vida-Szűcs Imre

Rengeteg színes virág, különféle díszek, mesebeli figurák és felakasztott bögrék díszítik egy Gyöngyvirág utcai tízemeletes panelház előkertjét. Van, aki szerint ez már túl sok, de annyi biztos, sokan megállnak pár pillanatra a betondzsungelben, ha észreveszik a tündérkertet.

Valentinkor szerelmes tematikát kap, húsvétkor nyuszik, répák, tojások díszítik.

 Egy kis mesét, varázslatot csempésztem a kertbe az alkotásaimmal 

– mondta el a házban lakó Kálló Edit Tímea. 

 Margitka ülteti tele virágokkal évek óta. Mikor ideköltöztünk, elmesélte, hogy mennyi mindent elvittek a kertből 

–tette hozzá Edit, aki ezért minden díszt úgy rögzít, hogy ne tudják ellopni – hacsak nem járkál valaki ásóval és csavarhúzóval. Akik bögréket vittek a mesekert gyűjteményébe, ré­­szesei lehetnek annak az al­­kotó munkának, amely által „összegyűlik a szeretet”. 

 Mindig alkalomra öltözött a kert. Valentinkor szerelmes tematikát kap, húsvétkor nyuszik, répák, tojások, december­ben Mikulás, rénszarvas és ajándékdobozok csinosítják 

– árulta el Edit. 

 A házikó egy lépcsős tündérház, ami egyben madáretető. A kertet azért kezdtem el alkotni, mert szerettem volna egy kis varázst vinni bele, meseszerűvé tenni, hogy akik itt mennek el, azoknak mosolyt csaljon az arcukra, és melegséget a szívükbe, szebbé téve a napjukat 

– beszélt céljáról a mesevilág alkotója. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában