Falra másztak a gyerekek

2022.05.22. 20:00

Gyermek- és családi napot rendeztek Derekegyház-Tompaháton - Galéria

Derekegyház-Tompaháton nagyszabású gyermek- és családi napot szervezett a Derekegyházáért Közhasznú Egyesület és az önkormányzat a Furioso Emlékparkban. Versenyek, népi játékok, chips, pattogatott kukorica, tócsni, vattacukor és paprikás krumpli is várta a résztvevőket.

Kovács Erika

A térség legnagyobb gyermeknapján jól szórakoztak a kicsik és a nagyok is. Fotó: Kovács Erika

Sok éve rendezzük a gyermeknapunkat Derekegyház külterületi részén, Tompaháton, itt, a rendkívül szép környezetben található Furioso Emlékparkban. Szeretnénk, hogy Tompahát is aktív része legyen a falunak, azok a családok is kilátogassanak ide ezen a napon, akik egyébként más miatt nem jönnének – mondta Szabó István, Derekegyház polgármestere. 

Tompaháton minden adott, hogy jól érezzék magukat a családok. Az emlékparknak vannak árnyas részei, egy kis tavacska is található itt, a művelődési ház is a közelben van. 

Varga Zsolt képviselő, aki maga is Tompaháton lakik, a rendezvény főszervezője. Számos civil szervezet vett részt a nap előkészítésében és lebonyolításában, önkormányzatunk pedig mindenben segít, amiben csak kell – tette hozzá a polgármester. Szombaton, a tompaháti rendezvényen minden program ingyenes volt, és sok-sok finomsággal is várták a kicsiket és a nagyokat. 

Idén is megrendezték a parasztolimpiát, az Állati jó akadályversenyt, amire jó néhány csapat nevezett. Lehetett John Deere fűnyíró traktorral versenyezni, amit a gyerekek mellett több felnőtt is kipróbált. Fellépett a Grimm-Busz Színház, bemutatót tartottak a rendőrök, tűzoltók, az Orosházi Modellklub. Aki akart, falra is mászhatott, lézerhacolhatott, és nagy sikert arattak a népi játékok is. 

A baráti Nagymányok hagyományőrző klubja a népi játékok mellett hullámos krumplichipsszel is készült a gyermeknapra, de volt tócsni, pattogatott kukorica és vattacukor is. Délben minden résztvevőt bográcsban főtt paprikás krumplival vendégeltek meg a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!