Végre ünnepelhettünk

2022.05.23. 21:53

Lapunk 51. alkalommal adta át a megye legjobb sportolóinak az elismeréseket - Galéria

Hétfőn kora este a szegedi Hungi Vigadóban megtartottuk a hagyományos díjátadó gálánkat, amelyen 2021 legjobb Csongrád-Csanád megyei sportolóit, edzőit, csapatait köszöntöttük.

Mádi József

Fotó: Frank Yvette, Kuklis istván

Két és fél év szünet után rendezhettük meg ismét a Hungi Vigadóban az év sportolója díj­­átadó gálánkat, amelyre az utóbbi időszakhoz hasonló­­an állandó partnerünk, a CE Glass Industries készítette el az üvegtrófeákat – összesen 15 díjat adtunk át 15 kategóriá­ban. Lapunk 1910 óta íródó történetében ez volt az 51. ilyen jellegű esemény, amelyet éppen egy nappal a Délmagyarország legelső számának megjelenése évfordulója után bonyolítottuk le – nem véletlen tehát ez a dátum.

Szerencsénk volt, mert a Csong­­rád-Csanád megyei versenyzők, csapatok a karantén utáni időszakban belehúztak, és sorban szállították a jobbnál jobb eredményeket. Az előző év legfontosabb eseménye a tokiói olimpia volt, amelyen akadt bő­­­ven szegedi érdekeltség: az MVM Szegedi Vízisport Egyesület kajakosa, Kárász Anna olimpiai baj­­nok, Varga Katalin paralimpiai bronz­érmes lett, a si­­kerben fontos szerepük volt az edzőknek, így Ko­­vács Lászlónak és Csa­­mangó Attilának. Az algyői kajakos, az olimpiai bajnok Kopasz Bálint nem tudott eljönni az eseményünkre, ám edzője, egy­­ben édesanyja, Demeter Irén itt volt, és ő is vette át a tanítvány elismerését. A további kategóriák győztesének személyét is nagyban meghatározta a tavalyi olimpia, gondolunk itt Olasz Annára vagy Nagy Péterre. 

A Pick Szeged 2021-ben bajnok lett, a Naturtex-SZTE-Szede­­ák pedig bajnoki bronzérmes volt tavaly, ám mivel az előbbi klubcsapat bajnoki döntőre ké­szül, míg a kosárlabdások ma Szombathelyen szerepelnek, így ezt a két díjazott klubot a vezetőség képviselte. 

Korábbi kollégánk, Gyürki Er­­nő emlékének adózva ezúttal Nusser Elemér vehette át az életműdíjat. És hogy tehetségekben nincs hiány a megyében, azt a hómezővásárhelyi úszó, Ugrai Panna és a szegedi Pádár Nikolett bizonyította, illetve azt is jó látni, hogy Makón újra futball-láz van. 

A díjátadók névsora is igen illusztris volt, hiszen akadt köztük többek között BEK-győztes vízilabdázó (Szabó Zoltán), profi ökölvívó (Kis Máté), klubvezető (Petrovics Kálmán), pa­­ralimpiai 4. asztaliteniszező (Major Endre), az atléta Biacsi testvérek, a Hungi Vigadó ügyvezetője, Gálosi Gyula, Szeged városát pedig Ménesi Imre képviselte. 

Díjazottjaink

Az év utánpótlás-sportolója, Csongrád-Csanád megye: Ugrai Panna (Hód Úszó SE, úszás). 
Az év utánpótlás lány sportolója, Szeged: Pádár Nikolett (Szegedi Úszó Egylet, úszás). 
Az év utánpótlás fiú sportolója, Szeged: Könczöl Ádám (EL-CO Tech Tisza TSE, tollaslabda). 
Az év sportolója, Csongrád-Csanád megye: Kopasz Bálint (Győri VSE, kajak-kenu). 
Az év női sportolója, Szeged: Kárász Anna (MVM Szeged, kajak-kenu). 
Az év férfi sportolója, Szeged: Zsarkó Dániel Péter (Combat „D” SC, kick-box). 
Az év parasportolója: Varga Katalin (MVM Szeged, parakajak). 
Az év csapata: Pick Szeged (férfi kézilabda). 
Az év edzője, Csongrád-Csanád megye: Siha Zsolt (Makó FC, labdarúgás). 
Az év edzője, Szeged: Kovács László (MVM Szeged). 
Az év sportteljesítménye, nők: Olasz Anna (Szegedi Úszó Egylet, úszás). 
Az év sportteljesítménye, férfiak: Nagy Péter (Szegedi Lelkesedés SK, súly­emelés). 
Az év sporteljesítménye, csapat: Naturtex-SZTE-Szedeák (férfi kosárlabda). 
Az év médiadíja: Pólyáné Téli Éva (Szentes, úszás). 
Gyürki Ernő-életműdíj, Szeged: Nusser Elemér (Szegedi RSE, röplabda). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!