Nyitottság, megújulás és trendek a szakmai rendezvényen

2022.05.24. 16:18

Gasztronómiai nap a Forrásban - Galéria

Gasztronómiai napot szervezett a szegedi Hunguest Hotel Forrásban kedden a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület. Nemcsak szakmabelieket vártak a találkozóra.

Arany T. János

Mi szem, szájnak ingere. Előadások, termékbemutatók, kóstolók várták a szakmabelieket és az érdeklődőket a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület által szervezett gasztronómiai napon a Forrásban kedden. Fotó: Frank Yvette

Előadások, workshopok, szakmai találkozók és termékbemutatók helyszíne volt kedden a szegedi Hunguest Hotel Forrás konfernciaterme, de találkoztunk egy egykori főszerkesztővel, borszakíróval is, aki mint mondta, ideológiát árul és egy nagykereskedő jóvoltából megtudhattuk, melyik a világ legrégebbi instant étele. 

A meghívó szerint a rendezvényen a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület együttműködő partnerei bemutatták innovatív termékeiket a helyszíni kiállításon és a szakmai előadások keretében. Igazából egy érdekes szakmai találkozó volt ez, ahol bárki tanulhatott valami újat, nem csak a szakmabeliek. Az ehhez hasonló rendezvények unalmasak tudnak lenni, de itt még a laikus érdeklődő is talált valami érdekeset, főleg, ha azt egy ügyes és jól beszélő kereskedő, vagy gazda kínálta.

Te mit árulsz bort, vagy könyvet? – kérdeztem a Délmagyarország egykori főszerkesztőjétől, az ismert és elismert borszakírótól, Dlusztus Imrétől, mire azt válaszolta, hogy ideológiát. 

Sopronban egy top étteremben száz borból kilencvennyolc soproni. Szegeden és Kecskeméten százból öt-tíz a helyi. Azért mutatok itt most kövidinkát, mert ez a leghátrányosabb helyzetű fajta. De egy ilyen lesajnált fajta is képes olyan bort adni, ami bárhol megállja a helyét – magyarázta az elitbor.hu képviseletében érkezett szakember. 

Az emberek többsége címkét iszik, sztereotípiák alapján dönt, én a nyitottságot hirdetem – tette hozzá. A kövidinkák mellett találkoztunk a mórahalmi Tóth János szakiskola szakoktatójával, Pápai Péterrel és diákjával Szekeres Tamással, aki azt mondta, nagyon tetszik neki minden, menő cuccok vannak, de egyelőre kapkodja a fejét és próbálja felfogni, hogy mit is lát. 

Látnivaló pedig volt bőven: például az egyik nagykereskedő standján osztriga kóstoltatás zajlott. Megtudhattuk, hogy minden benne van: a leves, a levesbetét és a kanál is. Az áruház képviselője azt mondta, ez a világ legrégebbi instant étele. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!