Szegedi hírek

2022.05.27. 21:30

Tapsviharral méltatta a közönség a Szegeden kiadva sorozat első epizódját

„Nem tökéletes, de a miénk” – ezekkel a szavakkal nyugtázta Rácz László a Szegeden kiadva című vígjátéksorozat első epizódjának premier vetítését. Pénteken a Corso Caféban láthatta először a nagyközönség, mit alkotott szívszerelemből a lelkes, minden tagjában Szegedhez kötődő színészgárda. A végeredményt tapsviharral és ujjongással fogadta a közönség, az első epizód szombattól megtekinthető a YouTube csatornán.

Koós Kata

A Szegeden kiadva premier vetítését pénteken tartották a Corso Caféban. Az első epizód szombattól ingyenesen megtekinthető a YouTube csatornán. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: [email protected]

Ízig-vérig szegedi sorozatot ígértek a Szegeden kiadva című vígjátéksorozat alkotói, és a pénteki premier vetítésen bebizonyosodott, hogy tartották szavukat. Nemcsak a történet helyszíne a napfény városa, de vágóképekben felvillannak Szeged nevezetességei – a Belvárosi híd, a villamos, a Móra Ferenc Múzeum, sőt a Szegedi Rendőrkapitányság is – egy-egy érdekes információval spékelve. 

Az ötletgazda a napfény városában mindenekelőtt a Pinceszínházból, országosan pedig a Drága örökösök Grófójaként közismertté vált Rácz László, akinek nagy álma volt, hogy szegedi helyszíneken, a városhoz kötődő színészekkel forgathasson egy sorozatot. Az első rész elkészült, szombattól megtekinthető a Youtube csatornán. 

Semmi más nem érdekelt, csak hogy ne pesti színészek legyenek benne, hiszen annyi kiváló szegedi színész van, akit nem ismer a nagyközönség. Nem is gondolná az ember, milyen kemény munka volt, akadt olyan jelenet, amit hússzor kellett felveni, de nagyon megérte. Nem tökéletes, de a miénk és valóban szegedi – mondta el az igencsak egyszerű, de annál kacagtatóbb Gegő szerepét alakító Rácz László a premier vetítést követően a Corso Caféban. Színésztársai bér nélkül, szívszerelemből csatlakoztak álma megvalósításához. Az alkotók mindegyike részt vett az első vetítésen, amelyet követően kulisszatitkokat is megosztottak a közönséggel. 

A gengszter felmenőkkel rendelkező Ninát alakító Hamza Vanessa elmondta, a sminkes és fodrász feladatokért is ő felel szerepe mellett. Huszár Krisztina egy, a szülői háztól függetlenedni szándékozó, vietnámi lányt alakít. Elárulta, a forgatások során nem előre meghatározott szöveggel dolgoztak, csupán az adott történeti sík volt egy-egy jelenetben előzetesen rögzítve, így nagy szerep jutott az improvizációnak. 

A takarítónőt, Lulut játszó Kakuszi Réka az első epizódban mohón és lelkesen veti bele magát egy bőséges tányér körömpörköltbe. A vetítés után bevallotta, azt a jelenetet csupán egyszer vették fel, ugyanis az egyetlen étel, amit ki nem állhat, az éppen a körömpörkölt. Frank György humorista a sorozatban és személyesen is kifogyhatatlan, kreatív szóvicceivel szórakoztatta közönségét. 

Az egyik főszereplőt, Sándort alakító Hardi Csaba elmondta, nagyon élvezte a közös munkát a gyorsan összeszokott csapattal. A rendezői és operatőri feladatokat Juhász Kund vállalta magára, akinek köszönhetően a hazai sorozatok között egészen rendhagyó képi világgal és kameramozgásokkal büszkélkedhet a sorozat. 

Már az első epizódban bőven akadt kalamajka a bázishelyszínre, egy béketelepi magánházba beköltöző bérlők között. Szerelem, banki és maffiaadósság és természetesen egy fékevesztett beköltöző buli is bonyolította a szálakat. A harsányan kacagó közönség legnagyobb örömére. 

Rácz László elmondta, az első két rész anyagi hátterét önerőből biztosította, azonban a harmadik részhez már nem lesz elegendő forrásuk, így gőzerővel keresik a szponzorokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!