Vezető hírek

2022.06.26. 08:29

Új képviselőt választ ma Kiskundorozsma

Időközi önkormányzati választást tartanak ma Kiskundorozsmán. A 7 ezer 312 választópolgár 4 jelölt közül választhat. A 6 szavazókör reggel 6-tól este 7 óráig tart nyitva.

K.A.R.

Délelőtt 11 óra után családjával együtt Mihálffy Béla is leadta a szavazatát, ő 12 éven át volt Kiskundorozsma képviselője. Fotó: DM

Lemondott önkormányzati képviselői tisztségéről Mihálffy Béla, miután április 3-án elnyerte a szavazók bizalmát és országgyűlési képviselőnek választották a megye 2-es számú választókörzetében. Így időközi önkormányzati választásra van szükség Kiskundorozsmán, ahol ma tartják ezt meg. Reggel 6 órától este 7 óráig adhatják le voksaikat Szeged 1-es számú választókörzetének lakói, összesen 6 szavazókör áll a rendelkezésükre.

Négy jelöltnek sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 74 darab ajánlást május 23. 16 óráig, ez alapján Ruzsa Rolandra, a Fidesz-KDNP jelöltjére, Nagy Ferencre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjére, Szabó Ákos független jelöltre, és Komjáti Zoltánra, az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjére szavazhat a körzetben élő 7 ezer 312 választópolgár.

Rúzsa Roland 8 órakor adta le szavazatát. Fotó: DM

Információink szerint eddig rendkívüli esemény nem történt a szavazókörökben, korábban viszont a Szegedi Helyi Választási Bizottság ezer forintra bírságolta meg Komjáti Zoltánt, amiért a május 23-i határidőig nem adott le 1 darab ajánlóívet a helyi választási irodának. A bizottság határozata szerint a bírság összege minden be nem nyújtott ajánlóív után ezer forint. Jelezték, bírság csak abban az esetben nem szabható ki, ha a határidő elteltét követő napon a jelölt benyújtja az ívet úgy, hogy az nem tartalmaz ajánlást.

Reggel 8 órakor leadta voksát a Negyvennyolcas utcai szavazókörben a Fidesz-KDNP jelöltje, Ruzsa Roland. Délelőtt 11 óra után családjával együtt Mihálffy Béla is leadta a szavazatát, ő 12 éven át volt Kiskundorozsma képviselője. A voksolás után lapunknak azt mondta, minden dorozsmai érdeke az, hogy a településrésznek olyan képviselője legyen, aki az emberek érdekeit nézi. Hozzátette, Ruzsa Roland a békés és nyugodt fejlődés garanciája.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!