Megvan az időközi választás eredménye

2022.06.26. 20:33

Ruzsa Roland lett Kiskundorozsma új képviselője

1055 vokssal Ruzsa Roland, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az időközi önkormányzati választást vasárnap Kiskundorozsmán. Lapunknak a győzelem után azt mondta, építkezni szeretne Mihálffy Bélával, a térség országgyűlési képviselőjével közösen.

Kiss Anna

A Fidesz-KDNP nyert Szeged 1-es számú választókörzetében vasárnap. Fotók: Sándor Judit

Hálás vagyok a dorozsmaiaknak, akik által olyan fölényes győzelem, amihez nem fér kétség. A dorozsmaiak egyértelműen beálltak mögém és tanúbizonyosságot tettek arról, hogy a gyűlöletnek és a félelemkeltésnek nincs jövője, az építő jellegű munkának viszont annál inkább. Én ennek vagyok a híve, építkezni szeretnék, ahogyan Mihálffy Béla is tette 12 éven keresztül, az ő segítségével szeretnék felépíteni egy gyönyörűszép Dorozsmát – mondta el lapunk Ruzsa Roland azután, hogy megnyerte vasárnap az időközi önkormányzati választást Kiskundorozsmán.

Hangsúlyozta, ez egy sikeres út kezdete. Kérdésünkre elárulta, a képviselői munkát már hétfőn megkezdi, ekkor egy tábort nyit majd meg a művelődési házban, ahova jó szokásához híven nem érkezik majd üres kézzel, jégkrémmel lepi meg a gyerekeket.

Forrás: Sándor Judit

Szeged 1-es számú választókörzetében azért kellett időközi választást tartani június 26-án, mert lemondott önkormányzati képviselői tisztségéről Mihálffy Béla, miután április 3-án elnyerte a szavazók bizalmát és országgyűlési képviselőnek választották a megye 2-es számú választókörzetében. Dorozsmán reggel 6 órától este 7 óráig adhatták le voksaikat a választópolgárok, akik négy jelölt közül, választhattak, hiszen ennyi indulónak sikerült összegyűjtenie az induláshoz szükséges 74 darab ajánlást május 23. 16 óráig.

Így Ruzsa Rolandra, a Fidesz-KDNP jelöltjére, Nagy Ferencre, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt jelöltjére, Szabó Ákos független jelöltre, és Komjáti Zoltánra, az Összefogás Szegedért Egyesület jelöltjére szavazhatott a körzetben élő 7 ezer 312 választópolgár. Érdekesség, hogy a négy jelöltből csak Ruzsa Roland vehetett részt szavazóként is a vasárnapi voksoláson, ugyanis a további 3 jelölt nem a körzetben él.

Ruzsa Roland 1055 vokssal, vagyis 58,94 százalékkal nyerte meg a szavazást. Őt követi Komjáti Zoltán 680 vokssal, 37,99 százalékkal, majd Nagy Ferenc 36 szavazattal és 2,1 százalékkal, valamint Szabó Ákos 19 vokssal és 1,06 százalékkal.

Forrás: Sándor Judit

Mihálffy Béla, aki 12 éven át volt az 1-es számú körzet önkormányzati képviselője, a utódja kapcsán azt mondta lapunknak, hogy a legrátermettebb jelölt szerezte meg a győzelmet, a dorozsmaiak értékelték a kampányban nyújtott teljesítményt. Hozzátette, a Fidesz-KDNP folytatja az 1-es körzet képviseletét, mely nagy örömmel tölti el.

Információink szerint rendkívüli esemény nem történt a szavazókörökben, korábban viszont a Szegedi Helyi Választási Bizottság ezer forintra bírságolta meg Komjáti Zoltánt, amiért a május 23-i határidőig nem adott le 1 darab ajánlóívet a helyi választási irodának. A bizottság határozata szerint a bírság összege minden be nem nyújtott ajánlóív után ezer forint. Jelezték, bírság csak abban az esetben nem szabható ki, ha a határidő elteltét követő napon a jelölt benyújtja az ívet úgy, hogy az nem tartalmaz ajánlást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!