Helyi közélet

2022.06.30. 12:45

Emelkedik a víruskoncentráció a szegedi szennyvízben is

Szinte mindenhol emelkedik a szennyvízben a koronavírus koncentrációja a Nemzeti Nép­egészségügyi Központ szerdán közölt adatai szerint. A központ ismét felhívta a figyelmet, hogy a legnagyobb veszélyben továbbra is a beoltatlanok vannak.

S. Z.

Továbbra is ajánlják a védőoltást a szakemberek. Fotó: MTI

A koronavírus-koncentráció ugyan még mérsékelt, de emelkedik a szegedi szennyvízben is – közölte szerdán a Nemzeti Népegészségügyi központ. 

A mintavételi helyek többségén – 15 helyszínen – tapasztalható ez, míg 7 településen a mért értékek stagnálnak. Csökkenő tendencia egyetlen városban sem tapasztalható. A koncentráció 16 helyszínen a mérsékelt, 6 városban pedig az alacsony tartományba esik. 

A koronavírus-járvány kitörése óta Csongrád-Csanád me­­gyében 81 ezer 490 ember kapta el a fertőzést. Magyarországon jelenleg 233 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük öten vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 208-an vannak. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában