Új feladatot kapott a szolgálati eb

2022.06.30. 16:43

Nem talált nyugtát a Csongrád-Csanád megyei kutyakozmetikában Doby

A németjuhász fő profilja a dohány- és bankjegykeresés, azonban most lehetősége nyílt részt venni egy adóellenőrzésen is.

Delmagyar.hu

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldala

Új szakterületen „próbálta ki magát” Doby, a NAV szolgálati kutyája - tudtuk meg a Nemzeti Adó- és Vámhivatal facebook oldaláról. A németjuhász fő profilja a dohány- és bankjegykeresés, azonban most lehetősége nyílt részt venni egy adóellenőrzésen is. A keresőkutya itt is helytállt, bár egyvalamit mégsem talált meg: a kutyakozmetikáról szóló nyugtát.

Doby a kozmetikában. Fotó: NAV

Egy magánszemély közérdekű bejelentésben számolt be arról, hogy egy Csongrád-Csanád megyei kozmetikában nem kapott semmilyen bizonylatot kutyájának szépészeti szolgáltatásáról. Ezért a NAV két munkatársa is elment a szalonba, hogy fürdetést és szárítást kérjen a hároméves Dobynak, a szolgálati kutyának. 

A NAV oldalán kommentelők szerint szép lett a szőre, de a kozmetikában nem adtak nyugtát. Fotó: NAV

A bejelentés helytálló volt, ugyanis a próbaszolgáltatásról a kozmetikus nem adott nyugtát, ezért az ügyben hatósági eljárást kellett indítani. Az eset jól szemlélteti, hogy minden adózónak érdemes betartania a törvényeket, mert munkatársaink bárhol ellenőrizhetnek - hívta fel a figyelmet a NAV.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!