Vezető hírek

2022.07.03. 07:00

Újszentiván választ

delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

15:16 – Eddig rendben zajlik az újszentiváni időközi választás. A települési névjegyzékben összesen 1612 újszentiváni választókorú polgár szerepel. A részvétel kora délutánig átlagos volt, a szavazókörökből érkező jelzések szerint. 

 

11:48 – Ulbert Mónika a Fidesz-KDNP polgármester-jelöltje leadta szavazatát is időközi választásokon.



Putnik Lázár korábbi polgármestert gazdasági bűncselekmények miatt letartóztatták, a képviselő-testület pedig feloszlatta magát, ezért kell vasárnap időközi választást tartani Újszentivánon. A körülbelül kétezres lakosú településen öten szeretnék megnyerni a polgármester-választást. Ulbert Mónika a Fidesz-KDNP támogatásával indul, de komoly ellenfele a korábban fideszes színekben országgyűlési képviselő Bodó Imre, aki most független jelöltként szállt be a versenybe. Szintén függetlenként indul a polármesteri székért Binszki Olivér, akinek az édesapja egyébként a szegedi közgyűlésben képviselő. Szeretne még polgármester lenni Maczelkáné Minyó Judit, és Waltrich Csaba is. Az újszentiváni képviselő-testület hat tagból áll, őket is meg kell választaniuk ma a helyieknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!