Az időközi választáson öt jelölt indult

2022.08.07. 21:02

Papp Renáta lett a polgármester Ásotthalmon

S.Z.

Papp Renáta, az eddigi alpolgármester vezeti tovább a települést. Archív fotó: Karnok Csaba

Bejött a papírforma, és az ásotthalmi szavazók vasárnap Papp Renáta jelenlegi alpolgármestert választották a település vezetőjévé. A nyertesre a 3231 nyilvántartásba vett választópolgárból 623 szavazott. Összesen egyébként 1077 érvényes szavazatot adtak le a helyiek, vagyis a részvétel valamivel több mint 33 százalékos volt. A második helyet Bardócz Csaba szerezte meg 367 szavazattal. A harmadik helyezett a Megoldás Mozgalom jelöltje, Szatler Tatjána lett, ő 60 szavazatot kapott.

Ásotthalmon azért kellett új polgármestert választani vasárnap, mert a korábbi összeférhetetlenség miatt lemondott posztjáról. To­­roczkai László a Mi Hazánk listájáról országgyűlési mandátumot szerzett, és ez a tisztség összeférhetetlen a településvezetői poszttal. Az időközi választáson öt jelölt indult: hárman, Bardócz Csaba, Greller Zsuzsanna és a település irányításában jelenleg alpolgármesterként részt vevő Papp Renáta függetlenként, Magyar Gábor a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Szatler Tatjána pedig a Megoldás Mozgalom jelöltjeként.

Toroczkai László korábban a Délmagyarországnak azt mondta, hogy a Mi Hazánk az ásotthalmi időközi választáson Papp Renáta jelenlegi alpolgármestert támogatja. Ő egyelőre független jelölt, de a pártelnök nem zárta ki, hogy rövidesen tagja lesz a Mi Hazánknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában