Női labdarúgás

2022.08.18. 18:00

KÉSZ-St. Mihály-Szeged: a védelem stabilizálása a cél a Puskás Akadémia ellen

A címvédő elleni debütálás után a nyáron alaposan megerősödött, előző szezonbéli ötödik helyezett Puskás Akadémia vendége lesz ma 15.30-tól a felcsúti Pancho Arénában a KÉSZ-St. Mihály-Szeged női labdarúgócsapata az NB I. 2. fordulójában.

Becsei Dávid

Illusztráció: Frank Yvette

Idegenbeli sorozattal tér vissza a női labdarúgó NB I.-be a KÉSZ-St. Mihály-Szeged, ugyanis először október elsején 15 órától, a hetedik fordulóban a Szombathelyi Haladás ellen léphet pályára itthon. A helyszín a Szent Gellért Fórum lesz. Ma viszont még egy hosszabb út vár a lányokra, hiszen a felcsútiakkal felcserélték a pályaválasztói jogot. 

– Nem egy Ferencváros-szintű csapat vendégei leszünk, de a Puskás Akadémia is stabil játékerőt képvisel az első osztályban. Bízom benne, hogy meccsről meccsre egyre jobban alkalmazkodunk a bajnoksághoz, ami eredményben is megmutatkozik – fejezte ki reményét lapunk érdeklődésére Major László, a szegedi csapat vezetőedzője. 

A visszatérés nehézségét már a sorozatos idegenbe utazások is megadják, ehhez adódik még, hogy az első fordulóban a címvédő, Bajnokok Ligája-csoportkörbe vágyó Ferencváros volt az ellenfél, de a bronzérmes MTK mellett az Astrának, a Diósgyőrnek és a szintén újonc Újpestnek is a vendégei lesznek ősszel Papp Szidóniáék. 

Ami az első fordulót illeti, a szegedi 7–0-s vereséget szenvedtek, míg a Puskás otthon kapott ki 2–0-ra az MTK-tól. Utóbbi meccshez hozzátartozik, a hírek szerint a nyitányon a hazaiaknál még több meghatározó játékos nem léphetett pályára. 

– Az előző fordulóhoz képest védekezésben mindenképpen javulnunk kell. Megpróbáljuk stabilizálni a csapatunkat hátul, és ebből minél több veszélyes kontratámadást vezetni – jegyezte meg Major, aki két sérült játékosára nem számíthat a második fordulóban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában