Példát állítanak a fiatalabb kollégák elé

2022.08.19. 15:58

A közszolgákat köszöntötték Szentesen - Fotók

A megyeháza dísztermében köszöntötték a közszolgálat területén kiemelkedő munkát végző dolgozókat. Az ünnepségen gazdára talált a Dr. Csergő Károly emlékéért díj és a Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért díj is.

Majzik Attila

Fotó: Majzik Attila

A város ünnepséggel és kitüntetésekkel ismerte el azoknak a tisztviselőknek a munkáját, akik a legjobb tudásuk szerint, ismereteiket mindig megújítva látják el a feladataikat. 

A szentesi lakosokért dolgozók közül huszonöten, Almási Antal István, Berezvai Ferenc, Bihari Andrásné, Bódi Szilvia, Dallos-Szilágyi Imréné, Dósa Margit, Gulyás Tamásné Bakai Borbála, Gyermán-Dobai Mária, Gyermán Mihályné, Komáromi Tímea, Kósa Nikoletta, Kovács Róbert, Kucsora Terézia, Labádi-Fébert Andrea, Marcsó Zoltánné Katalin, Ohratkáné Németh Erzsébet, Pappné Gál Dóra, Puskás István, Stiak Tibor, Szabó Sándor, Szalainé Dobóvári Brigitta, Szántai Szilvia, Tési-Vass Gergelyné, Vadász Béla és Vargáné Filó Tímea vehetett át Kiemelkedő közszolgálatért elismerést Szabó Zoltán polgármestertől.

Szentes azon közszolgálati tisztviselők munkáját is elismeri, akik több évtizedes tevékenységükkel szolgálják a város előrehaladását, valamint személyiségükkel, alázatukkal, emberközpontúságukkal példát mutatnak a fiatalabb kollégák számára. Az erre a célra létrehozott Dr. Csergő Károly emlékéért díjat idén Sztantics Csaba, a város jegyzője vehette át. A kitüntetett 37 év óta dolgozik az önkormányzati hivatalban, munkájáért az évek során több elismerést is kiérdemelt: 1997-ben a Belügyminisztérium miniszteri dicséretben és jutalomban részesítette, 2003-ben a Honvédelmi Miniszter által II. osztályú Honvédelemért Kitüntető Címet kapott, 2010-ben pedig Csongrád Megye Közigazgatásáért Díjban részesült.

– Nem tudom kellően kifejezni, hogy mennyire megtisztelőnek érzem ezt az elismerést. Most hatodszor adta ki a képviselő-testület ezt a díjat: olyan sorba, olyan egykori kollégák közé kerültem, akik rengeteget tettek a szakmájukban 

– fogalmazott Sztantics Csaba.

Az ünnepségen a város közbiztonsága érdekében kimagasló szakmai munkát végzőket is elismerték: a Szentes Város Közrendjéért és Közbiztonságáért díjat idén Almási Andrea rendőr alezredes, a Szentesi Rendőrkapitányság vizsgálati alosztályvezetője vehette át.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában