Jármű önkényes elvétele

2022.09.25. 12:30

Bennük volt a kulcs: Makón két, Földeákon egy autót kötöttek el

Zárja le autóját parkolás után - ne adjon esélyt a bűnözőknek - kérik a rendőrök.

delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád megyei rendőrség

Az elmúlt hetekben Makón két, Földeákon egy esetben használták ki az elkövetők az alkalmat, amikor az utcán leparkolt nyitott autókra bukkantak. Az alkalmi sofőrök a gépkocsikban hagyott kulcsokkal könnyűszerrel elindultak, és jogtalanul használták azokat. Az így elvitt Suzuki, Opel, valamint Citroen típusú gépkocsikkal több száz kilométert tettek meg az elkövetők. A gyanútlan tulajdonosoknak eközben jogosulatlan úthasználat és gyorshajtás miatt is bírságokat gyűjtöttek - közölte vasárnap a rendőrség.

A makói rendőrök kiterjedt adatgyűjtésének köszönhetően mindhárom körözött gépkocsi megkerült, két esetben pedig az elkövetőt jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt vonták felelősségre a nyomozók.

Az ügyek közös vonása, hogy a tulajdonosok nem zárták le az utcán parkoló autókat, sőt a kapubejárón állva az indítókulcsot is a gépjárműben hagyták. Így a tettesek akadály nélkül tudták elvinni és vezetni az autókat, több tízezer forintos kárt okozva a sértetteknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában