Szeged

2022.09.26. 12:30

A kvízbajnokok bajnoka lett a szegedi reumatológus

Vasárnap este biztossá vált: a szegedi reumatológus főorvos, Kovács Attila a rekorder a legjobb hazai kvízjátékosokat összemérő Géniusz című műsorban. Soha senki nem nyert még 9 párbajt ebben a játékban, neki azonban sikerült. A következő adásban pedig már a fődíjért, 10 millió forintért játszik.

Timár Kriszta

Kovács Attila már most a Géniusz legsikeresebb játékosa, a következő adásban azonban a fődíjért küzdhet. Fotó: DM

Két nagyon izgalmas párbajt vívott az ATV Géniusz című műsorában vasárnap Kovács Attila. A szegedi reumatológus főorvos, aki jelenleg a kiskunhalasi Semmelweis Kórház osztályvezetője, nyolcadik párbaját folytatta hátrányból az adás elején, ám hatalmas küzdelemben a 2:1-es állást végül sikerült megfordítania Petersen Annával szemben. 

A fordulatos játék után még ennél is nehezebb párbaj következett, az EU Bűnüldözési Képzési Központjában dolgozó Stauber Péter ugyanis még előző ellenfelénél is nagyobb előnyre tett szert vele szemben. A harmadik párbaj 2:0-ról indult, ami egyben azt is jelentette, hogy ha a szegedi játékos azt elveszítette volna, kiesik. 

A gyorsasági kérdésekben azonban ügyesebbnek bizonyult, majd a következő fordulót is meg tudta nyerni, így egy ötödik, mindent eldöntő párbaj döntött a továbbjutásról. Bár láthatóan nagyon feszült volt, Kovács Attila végül ezt a gyorsasági fordulót is behúzta, ezzel pedig nem csak a garantált 7 millió forintos nyereményt kapta meg, de ő lett a műsor eddigi legsikeresebb játékosa. A legjobb hazai kvízjátékosokat felvonultató műsorban ugyanis eddig még soha senkinek nem sikerült 9 párbajt megnyernie.

A műsor 10 nyertes párbajig tart. Akinek ez sikerül, megkapja a Géniusz címet a vele járó 10 millió forinttal. Kovács Attila a múlt vasárnapi adásban megkezdte a tizedik párbaját, ám az adásidő lejárta miatt nem derült ki, hogyan végződik ez a csata. Ellenfele, a biológia-kémia szakos Szilágyi János jelenleg 0:1-re vezet vele szemben, vagyis ismét ő van hátrányban. Egy biztos: akármi is lesz a végeredmény, a szegedi orvost vasárnap láthatjuk utoljára a Géniuszban. Ha azonban nyer, ő lehet az első, aki úgy búcsúszik a képernyőtől, hogy a fődíjat is elviszi a műsorból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában