A polgármester levelet írt az MVM-nek

2022.09.26. 17:30

Nehézkes az ügyintézés Makón

Nehézkes, sokszor egyenesen lehetetlen az ügyintézés az áram- és gázszolgáltató Liget utcai irodájában Makón. A panaszok nem csak szerkesztőségünkhöz, de a városházára is eljutottak – a polgármester emiatt levelet írt az állami cégnek, kérve az ügyfélszolgálati iroda nyitva tartásának legalább átmeneti bővítését.

Szabó Imre

Sokan várnak ügyeik elintézésére a makói ügyfélszolgálati irodánál. Fotó: Szabó Imre

Nagy a sor a az MVM makói irodájánál nyitvatartási időben – tapasztaltuk, amikor a minap ellátogattunk a helyszínre. Egy várakozó asszony azt mondta a Délmagyarországnak, hetek óta járnak ide, de nem tudják elintézni az ügyüket, mert sorra sem kerülnek, előre veszik azokat, akik időpontot foglaltak. Egy másik panaszos telefonon jelezte nekünk, hogy miután a kényszerű várakozásba belefáradt sorban állók reklamáltak, hogy kevés az ügyintéző, a következő alkalommal már két emberrel több várta őket – ez utóbbiak azonban nem ügyintézők, hanem biztonsági őrök voltak. 

Az elégedetlenség eljutott a makói városházára is. Farkas Éva Erzsébet polgármester levelet írt az állami cégnek, kérve őket a helyzet rendezésére. Közösségi oldalán azt írta, az önkormányzathoz számos panasz érkezett a napokban az MVM telefonos ügyfélszolgálatának folyamatos elérhetetlensége miatt. A megnövekedett lakossági ügyintézési igényt az is nehezíti, hogy a Liget utca 3. alatt található ügyfélszolgálati iroda, ahová az egész térségből érkeznek ügyfelek, egy héten mindössze kétszer fél napot tart nyitva, munkaidőn kívül pedig mindössze 2 óra áll a lakosok rendelkezésére az ügyintézéshez. 

A polgármester a társaságtól levelében az ügyfélszolgálati iroda nyitva tartásának legalább ideiglenes kibővítését kérte, hiszen a makóiak és a térségben élők is megérdemlik, hogy problémáikat belátható időn belül megoldják. Az MVM-et mi is megkerestük kérdésünkkel. Amint megérkezik a válasz, visszatérünk a témára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában