Helyi sport

2022.09.27. 20:31

Döbbenet Makón: bezár a stadion és visszalépnek az NB III.-as bajnokságtól

Derült égből villámcsapásként érkezett a hír ma este. A makói önkormányzat a brutális energiaár-növekedés miatt bezárja a Makó Arénát, így a város NB III.-as labdarúgócsapata, a Makó FC visszalép a bajnoki küzdelmektől.

B.D.

2022. szeptember 25-én játszott utoljára itthon a Makó FC az NB III.-ban, akkor 2–1-re legyőzte a Paks II.-t.

Fotó: Sándor Judit/MW

– Kényszerhelyzet miatt az NB III.-as labdarúgócsapatunk visszalép a további küzdelmektől – kezdi szomorú közleményét a futballklub közösségi oldalán.

– A makói önkormányzat a brutális - 10-12-szeres! - energiaár-növekedés miatt kénytelen bezárni intézményei és sportlétesítményei jelentős részét. Közéjük tartozik a Makó Aréna is: a stadion épületei október 1-től nem használhatóak. Megértjük az önkormányzat döntését, ugyanakkor a Makó FC a létesítmény nélkül nem tud sporttevékenységet folytatni. Ezzel együtt labdarúgócsapatunk támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeink drasztikusan csökkentek. Nincs keretünk és lehetőségünk arra, hogy pályát és öltözőket béreljünk felnőtt csapatunk hazai környezetben történő felkészüléséhez, illetve versenyzéséhez – folytatódik a makóiak közleménye.

A fenti okok miatt a mai dátummal visszalépnek a bajnoki küzdelmektől, vagyis már a holnapi MTK II. elleni mérkőzésre sem utazik el Siha Zsolt vezetőedző csapata.

A Makó FC teljes közleményét ide kattintva olvashatja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában