Gyász

2022.09.28. 14:58

Gyászol a mentőszolgálat

Életének 61 évében elhunyt a dél-alföldi mentők karizmatikus ikonja, Rotyis Mária főorvos – közölte szerdán az Országos Mentőszolgálat.

Kiss Anna

fotó:OMSZ

 Mint írták, fiatal orvosként 1987-ben a szegedi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetben kezdte pályafutását, de az idegsebészetben és a traumatológiában is komoly szaktekintélynek számított a mindig segítőkész szakorvos, aki az orvostanhallgatók és szakasszisztensek képzésén túl a szakorvosképzés oktatójaként vált közismerté Magyarországon. 1998-ban a Bács-Kiskun megyei Mentőszervezet vezető főorvosa lett, majd 2004-ben kérte áthelyezését a Csongrád megyei mentőszervezet állományába. 2010-től a mentők Oxyológiai Szakmai Osztályát vezette, majd a szegedi mentőállomáson teljesített kivonuló szolgálatot. 2020-ban Lengyel Árpád szakmai elismerésben részesült. Pályafutása alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, miközben generációk tanulhatták meg tőle a segítő hivatást és a szakma iránti alázatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában