Hamarosan

2022.09.28. 20:00

Feltámadhat a legendás JATE Klub - FOTÓK

Feltámasztanák a szinte napra pontosan két éve bezárt JATE Klubot, amire most megvan minden esély. A legendás szórakozóhely újra teljes egészében a Szegedi Tudományegyetemé, ráadásul jövőre lesz ötven éves. A tervek szerint a profil megmaradna, vagyis egy nívós szórakozóhely nyithatna újra.

Szeged

Nem kellene sok munka a szórakozóhely rendbetételéhez. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Nem csak az egyetemistáknak jó hír az, hogy újranyithat a korábbi legendás szegedi szórakozóhely, a JATE Klub. A jövő év márciusában 50 éves klub jelenleg már a Szegedi Tudományegyetem működtetésében van és az SZTE célja, hogy a több évtizedes múlttal rendelkező szórakozóhelyet újranyithassa, vagyis lehetőséget teremthessen a hallgatói bulik és rendezvények egyetemi kereteken belüli megtartására. Egy ilyen közösségi tér kialakításával még színesebbé és pezsgőbbé válhat az egyetemi lét a Szegedi Tudományegyetemen, ezzel is vonzóbbá téve azt a jövő egyetemistái számára.

Helyszíni bejárásunkkor azt tapasztaltuk, hogy a vizesblokkok felújítását követően állhat készen a klub a nyitásra. Információink szerint az egyetem dolgozik a klub működtetésének optimális megoldásán.

Az egyetem a közelmúltban visszaszerezte a TIK kávézó működtetési jogát, melyet felújítás után újranyitottak, valamint a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar épületében egy régóta használaton kívüli területen nyílt közösségi tér Radnóti Kávézó néven.

A Szegedi Tudományegyetem eltökélt a hallgatói közösségi élet támogatása mellett ezért, a JATE Klubot az 50. évfordulóra mindenképpen szeretnék újra nyitni.

Szabó Gábor, a Szegedi Tudományegyetem korábbi rektora tíz évvel ezelőtt, a klub negyvenéves születésnapján beszélt arról, hogy a JATE klubot annak idején mindenki magáénak érezte, hiszen társadalmi munkában, a hallgatók segítségével történt a pince átalakítása, ami mindig is fontos helyszíne volt az egyetemi létnek. Az akkoriban mindössze alig 4 ezer hallgatót számláló JATE más lett volna, ha nincs a klub.

A klubban, amíg működött nem csak koncerteket, hanem képzőművészeti kiállításokat, színpadi produkciókat is bemutattak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában