Élénk lakossági vita alakult ki

2022.10.03. 20:49

Vásárhelyre költöztetik a mindszenti gondozottakat

A tájékoztatás szerint az intézkedéssel minimum 3 és fél millió forintot takarít meg az önkormányzat.

Tábori Szilvia

November 1-től Mindszentről Vásárhelyre költöztetik a gondozottakat. Archív fotó: Török János

Hamarosan elköltöztetik az Idősek otthonát Mindszentről – tudatta a város vezetése a napokban. A település biztonságos működését szem előtt tartva döntött a helyi képviselő-testület arról, hogy a hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ részeként működő Mindszenti Idősek Bentlakásos Otthonában elhelyezetteket átmenetileg a vásárhelyi székhely intézménybe költöztetik át november 1-től. Velük együtt az intézményben foglalkoztatott öt ápoló, egy vezető ápoló, egy szakmai vezető, egy takarító és egy mosónő szintén Vásárhelyen dolgoznak majd. A tájékoztatás szerint az intézkedéssel minimum 3 és fél millió forintot takarít meg az önkormányzat, a pénzt a gyermekétkeztetésre és a közvilágítás finanszírozására fordítanák, amelyek költsége szintén megnövekedett. 

A közösségi oldalon is követhető, hogy élénk vitát generált a testület döntése. Erre reagálva a napokban Zsótér Károly, Mindszent polgármestere úgy fogalmazott egy bejegyzésében: döntéseinket nem hasraütés-szerűen hozzuk meg, hanem folyamatosan egyeztetünk az érintett szakemberekkel, az országgyűlési képviselővel és azokkal a települési képviselőkkel, akik bejárnak a testületi ülésekre. Jelen helyzetben egy nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk. A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központjának vezetője biztosította a képviselő-testületet, hogy megfelelő körülményeket tudnak biztosítani a bentlakóknak Vásárhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában