Honvédség

2022.10.05. 08:20

Több mint hetvenen vonultak be, többen Szegeden is

Megkezdődött az alapkiképzés a területvédelmi ezredeknél.

delmagyar.hu

Fotó: MH 2. TVE

Bevonultak és megkezdték alapkiképzésüket október 3-án a területvédelmi ezredekhez jelentkezők az ország több településén. A mostani bevonulás azért is kiemelt jelentőségű, mert ettől kezdve a területvédelmi ezredek hatáskörébe tartozik az alapkiképzéssel kapcsolatos feladatok és kiképzések tervezése, szervezése és végrehajtása - tájékoztatott a honvedelem.hu.

Több mint hetvenen vonultak be és kezdték meg alapkiképzésüket október 3-án az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred négy zászlóaljánál: Szegeden, Szolnokon, Debrecenben és Nyíregyházán.

A bevonulás napján az adategyeztetést és szerződéskötést követően a jelentkezők megkapták a kiképzésükhöz szükséges ruházati felszerelést, majd a beöltöztetés után munka-, tűz- és környezetvédelmi oktatásban részesültek. A következő hetekben az újonc katonák az alapkiképzés során elsajátítják majd a legfontosabb katonai ismereteket és alaki fogásokat, majd gépkarabéllyal, géppuskával és pisztollyal végrehajtott általános lövész alapképzésen vesznek részt. Ennek eredményeképpen a fegyveres harc alapfeladataira kiképzett, a katonai szolgálat normáit ismerő és követő, a szolgálattal járó fizikai terhelések elviselésére képes katonákká válhatnak.

A kiképzés negyven napból áll, amelyből öt hét az alapkiképzés, egy hét az adminisztrációs hét, két hét pedig a lövész alapozó felkészítés. Az adminisztrációs hét során pszichikai és fizikai alkalmassági vizsgálaton esnek át a bevonulók. Ennek érdekében már az első héten ismertetik velük a fizikai felkészítés és felmérés rendjét, a követelményszinteket, a sportolási lehetőségeket és végrehajtják az első tájékoztató jellegű fizikai állapotfelmérést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában