Deszk

2022.10.05. 11:58

Jó gyakorlatokat tanulnak egymástól a pedagógusok

Több mint 20 éves múltra tekint vissza az a kapcsolat, mely a Szegedi Tudományegyetem és a szlovák, nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem között jött létre, és amelybe a Deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda-Bölcsőde is bekapcsolódott.

Kiss Anna

Néptáncos játékfűzéssel készültek a deszki gyerekek a messziről jött vendégeknek. Fotó: Karnok Csaba

Most egy uniós projektet valósítanak meg közösen, ennek egyik állomásaként pedig szerdán a deszki intézménybe látogatott a nyitrai delegáció a szegedi szakemberekkel közösen.

Ternainé Fodor Marianna, a Deszki Móra Ferenc Csicsergő Óvoda-Bölcsőde intézményvezetője lapunknak elmondta, a látogatás célja az volt, hogy tapasztalatokat gyűjtsenek a messziről jött vendégek, hiszen az uniós pályázat lehetővé teszi az egymáshoz való utazást is. Így a pedagógusok egymástól tanulhatnak, láthatják a két országban működő jó gyakorlatokat, elsajátíthatják azokat.

Megjegyezte, nagyon komoly közös szakmai gondolkodás valósul meg, ez elsősorban a pedagógusokat érinti, de ha új nevelési módszereket tanulnak és azokat beépítik a mindennapjaikba, akkor természetesen a gyermekeket is érinti a közös projekt.

A vendégeket szerdán a 4-5 éves deszki óvodások egy néptáncos játékfűzéssel örvendeztették meg. Az intézményvezető elárulta, azért készültek ilyen műsorral, mert ez egy igazán szép, magyar hagyományokon alapuló jó gyakorlat a deszki óvodában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában