A szezonrajtra készülnek

2022.10.05. 13:13

Stratégiai megállapodást kötött a MOL és a Szegedi VE

Izgatottan várják a Szegedi VE-nél a szezonkezdetet. A keret egy helyen változott, Gyapjast Kovács Kristóf váltja a kapuban Szentesről. Szombaton 17 órától a Kaposvárt látják vendégül a férfi vízilabda OB I. első fordulójában.

Becsei Dávid

Leinweber Olivér (balról jobbra), Lakatos Soma, Fetter Balázs, Juhász Zsolt, Kiss Csaba és Sánta Dániel.

Fotó: Becsei Dávid

Az elmúlt idény és nyár sikereire építkeznek a Szegedi VE OB I.-es férfi vízilabdacsapatánál – ezt emelte ki Juhász Zsolt klubmenedzser is a szezonnyitó sajtótájékoztatón.

 A felnőttcsapat hetedik helyen végzett a bajnokságban, a serdülők magyar bajnokok lettek, míg az ifjúságiak bronzérmesek. A nyár is óriási sikereket tartogatott, hiszen a klub két tehetsége közül Leinweber Olivér világbajnoki címet szerzett az ifjúsági válogatottal, míg az U19-es Eb-ről Lakatos Soma térhetett haza bronzéremmel. 

– Ezek a sikerek mind arra biztatnak bennünket, hogy folytassuk a 2,5 éve elkezdett munkánkat. Továbbra is az a célunk, hogy helyi fiatalokat építsünk be, illetve csak olyan játékosokat igazoljunk, akik a Szegedi Tudományegyetemen folytatják a tanulmányaikat – hangsúlyozta Juhász Zsolt. Hozzátette, stratégiai megállapodást kötöttek a Mollal. Ezzel kapcsolatban Fetter Balázs, a cég szponzorációért felelős vezetője kiemelte, csábító volt számukra az a munka, ami Szegeden folyik. 

– Egyezik a klub és cégünk stratégiája. Bár több remek vízilabdás utánpótlás műhely van az országban, ezek közül is kitűnik a szegedi. Itt olyan munka folyik, ami óriási érték. Az is egészen egyedi, hogy a tizennégy fős játékoskeretből tízen egyetemre járnak. Tökéletes alapot nyújt a klub, hogy OB I.-es játékosokat neveljen ki – méltatta a Tisza-partiak munkáját Fetter Balázs. 

A Szegedi VE szombaton 17 órakor a Tiszavirág Sportuszodában a Kaposvárt fogadja a férfi OB I. első fordulójában.

 Kiss Csaba vezetőedző emlékeztetett arra, hogy hamar véget ért számukra a bajnokság, így egy hosszabb pihenőt követően júliusban vágtak bele a munkába. A felkészülés tizennégy hetesre sikeredett, ami elég hosszúnak számít, így már kíváncsian várja a szezonkezdetet a somogyiak ellen. Kiemelte, hogy elégedett az elvégzett munkával. 

Sánta Dániel csapatkapitány maratoni hosszúságú felkészülési időszakról beszélt sok-sok hullámmal, amiken edzőjük színes programokkal is segített túllendülni. 

– Rögtön egy közvetlen riválisunkkal indítjuk az idényt, így duplán várjuk a szombati mérkőzést. Fontos és meghatározó lehet a jó kezdés a Kaposvár ellen, hiszen ez akár egy későbbi párharc pályaválasztói jogáról is dönthet – tekintett a jövőbe Sánta, aki arra biztatta a szurkolókat, minél többen jöjjenek ki a Tiszavirágba biztatni őket. Hozzátette, ezért ők is mindent megtesznek, jó játékkal igyekeznek becsalogatni a bajnokikra a szimpatizánsokat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában