Drágaság

2022.10.06. 14:00

Letartóztatásban a falusi búcsúban aranygyűrűre hajtó erőszakoskodó

A Makói Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, aki a hétvégén egy másik nő ujjáról akart lecsavarni egy aranygyűrűt egy megyebeli kistelepülésen.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított 2022. október 2-án este 20 óra körüli időben szóváltásba keveredett a sértettel, miután készpénzt követelt tőle azért, hogy visszaadja neki az ismeretlen körülmények között eltűnt tárcáját és az abban lévő iratait. Mivel a sértett nem volt hajlandó a kért összeget megfizetni, a nő azt követelte, hogy az ujján hordott gyűrűjét adja oda neki. A sértettel szemben erőszakosan fellépő gyanúsítottra többen is felfigyeltek, majd a sértett segítségére siettek, illetve rendőrt hívtak a helyszínre.

A rablás bűntettének kísérlete miatt indult eljárásban a járási ügyészség a szökés-elrejtőzés, a büntetőeljárás meghiúsításának valamint a bűnismétlésnek a veszélye miatt indítványozta a terhelt letartóztatásának elrendelését.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsított letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte.

Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem azzal szemben fellebbezést jelentett be, így az nem vált véglegessé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában