PR cikk

2022.11.30. 00:00

Soltész Rezső a Szegedi Szimfonikusokkal lép fel Hódmezővásárhelyen

Igazi karácsonyi ajándékot nyújt át szeretett közönségének Soltész Rezső, aki élete első szimfonikus koncertjére készül. December 18-án 19 órakor lép fel a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Az előadóművészt a Szegedi Szimfonikus Zenekar kíséri Gyüdi Sándor vezényletével.

delmagyar.hu

Az aranyvasárnapi, egyedülálló koncertre a ’80-as évek egyik legsikeresebb énekese óriási izgalommal és örömmel készül. Az ünnepi hangulatot ébresztő slágerekkel méltó módon kápráztatja majd el a közönséget, ígéri Soltész Rezső, aki a kezdetek kezdetén a Szóljon hangosan az ének című slágerével hengerelte le a közönséget, még 1981-ben.  

A 77 éves énekes népszerűsége azóta is töretlen, fellépésről fellépésre járja az országot. Nem áll tőle távol a karácsonyi dallamok világa, hiszen 2020-ban készült el az első világslágereket tartalmazó karácsonyi lemeze, Vár reánk az ünnep címmel. A pozitív fogadtatásnak és a hatalmas sikernek örvendő válogatás a MAHASZ-lista 14. helyére tornázta fel magát.  

FOTO: Benkő Sándor / FotoArt Studio
FOTO: Benkő Sándor / FotoArt Studio

Mivel az albumra jó néhány, az ünnephez kapcsolódó, ismertebb világsláger nem fért rá, adta magát, hogy 2021-ben napvilágot lásson a második karácsonyi lemez, az Érzem, jön a karácsony. A folytatást az idén boltokba kerülő Boldog karácsonyt című album jelenti, amellyel egyedülálló trilógiát tudhat magáénak Soltész Rezső. A három lemez egyébként díszkiadásként is hamarosan a boltokba kerül. 

Mind a három albumon több szimfonikus hangszerelésű dal is található, innen jött az ötlet, hogy élő koncert formájában is felcsendüljenek az ünnephez illő dallamok. Ennek megvalósításához az énekes az általa elismert és nagyra becsült Szegedi Szimfonikus Zenekart kérte fel Gyüdi Sándor vezényletével. 

Az egyedülálló koncertnek a hódmezővásárhelyi Bessenyei Ferenc Művelődési Központ ad otthont december 18-án 19 órakor. Azoknak sem kell búslakodniuk, akik nem jutnak el a bemutató előadásra, ugyanis 2023-ban a Dél-Alföld több nagyvárosában is hallhatja majd a közönség a produkció slágereit, amelyeket akkor is jó hallgatni, ha a karácsony már elmúlt… 

– Hálás vagyok, hogy nagyszerű hangszerelésben, professzionális zenészek közreműködésével valósul meg életem első szimfonikus koncertje. 1981-ben még nem gondoltam, hogy a Szóljon hangosan az ének refrénje – amíg csak élek, énekelek én –, meghatározza az egész pályámat, és mondhatni, az ars poeticámmá válik. Engem a mai napig a közönség töretlenül felém áramló szeretete éltet – fogalmazott az énekes. 

Az előadásra jegyek kaphatók a BFMK pénztárában, vagy a jegy.hu oldalán.

Forrás: FOTO: Benkő Sándor / FotoArt Studio

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában