Foci vb 2022

2022.12.04. 07:00

Pályán két európai gigász a nyolcaddöntőkben

Két meccsel folytatódik a katari világbajnokság egyenes kieséses szakasza.

A franciák szövetségi kapitánya többet vár csapatától az egyenes kieséses szakaszban.

Fotó: Christophe Ena

A szombati két meccs után ma is két találkozó vár ránk a katari labdarúgó-világbajnokságon, ma is két nyolcaddöntőt rendeznek. Előbb a címvédő Franciaország az igencsak szerencsés körülmények között továbbjutott Lengyelország ellen játszik.

Didier Deschamps, a franciák szövetségi kapitánya kiemelte: a vb-nek ezen a szakaszában csapatától jobb teljesítmény szükséges, mint amit a csoportkörben nyújtott, különben csomagolhatnak és mehetnek haza. Az ellenféllel kapcsolatban hangsúlyozta: a rutinos játékosok sorát, valamint pár fiatalt bevető lengyelek a három csoportmeccsükön védekezni kényszerültek, amit nagyszerűen és szenvedélyesen hajtottak végre, ugyanakkor azt sem felejtette el megemlíteni, hogy támadójátékuk is kellő potenciállal bír, különösen Robert Lewandowski révén. A Barcelona klasszisa ugyanakkor még nem talált be pályafutása során a francia válogatottnak.

20 órától Anglia Szenegállal találkozik a nyolc közé jutásért. Anglia nemzetközi tornán még veretlen afrikai ellenféllel szemben, de Szenegál mutatója sem rossz európai riválisok ellen a két együttes nyolcaddöntős találkozója előtt.

A mai program: (mindkét mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti)

16 óra: Franciaország–Lengyelország
20 óra: Anglia–Szenegál

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!