Helyi közélet

2022.12.06. 11:30

Zöldít a város Csongrádon

M. A.

Első körben 20 földlabdás kőrisfacsemetét ültettek el. Fotó: Palásti Márti

Sokszor elhangzott már, hogy Csongrád a fás területek nagyságát tekintve szinte erdőnek minősül. Ám mivel fából sosem elég, ezért további zöldítés mellett döntött a város, hogy ezzel is elősegítse az elöregedő és a veszélyt jelentő városi faállomány megújítását. Nemrég a MOL-Új Európa Alapítvány, az Agrárminisztérium, a Megyei Jogú Városok Szövetsége és az Országos Erdészeti Egyesület közös „Városfa” nevű fenntarthatósági programja segítségével jutott újabb facsemetékhez Csongrád.

Az igénylés során a települések 16 fafajta közül választhattak. Egy város minimum 30, maximum 70 sorfát igényelhetett, amelyeket közterületeiken, közintézményeik udvarában ültethetnek el. Csongrádon nem szerénykedtek, a legtöbb igényelhető fát választották, így a város 70 kőris, nyír és platánfát ültethet el a programnak köszönhetően. Az első fácskák a Petőfi Sándor utcába kerültek, ahol 20 földlabdás kőrisfacsemetét ültettek el a Városellátó Intézmény munkatársai. A későbbiekben a Petőfi utcában további 20 kőrisfát ültetnek majd el. Tavasszal a Piroska János téri parkba 20 nyírfa kerül, a platánfa csemeték pedig majd a város védjegyének számító platánsor pótlásaként kapnak szerepet.

A városok a nagyméretű sorfák mellett az ültetéshez szükséges kiegészítőket, útmutatót és szakmai tanácsadást is kaptak, erdész szakemberek közreműködésével.

Címkék#Csongrád

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában