Hódmezővásárhely

2022.12.08. 20:00

Miklós Péter lemondott a Tornyai főigazgatói posztjáról

Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatója ma délután beadta a felmondását. Ezt Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere jelentette be a maratonira nyúlt csütörtöki közgyűlés utolsó napirendjeként.

Kovács Erika

Archív fotó

Fotó: Frank Yvette

– Alulírott, dr. Miklós Péter ezúton kérem Polgármester Urat, hogy a Tornyai János Múzeum, Könyvtár és Művelődési Központnál fennálló magasabb vezetői, főigazgatói megbízásom és munkaviszonyom 2022. december 31-i hatállyal, közös megegyezéssel történő megszüntetéséhez járuljon hozzá – áll Miklós Péter Márki-Zay Péternek címzett levelében, amit a közgyűlésen felolvastak.

– Egy hónappal ezelőtt beszéltem erről Miklós Péterrel, reméltem, hogy akkor sikerült az ő szakmai vezetői elvárásainak megfelelő támogatást nyújtani. Ezek szerint mégsem – mondta a polgármester. Hozzátette, „ha valaki nem szeretne itt dolgozni, a világért sem fogjuk marasztalni”.

0ľ Marasztalni marasztaltuk, de nem fogunk akadályokat gördíteni a távozása elé – finomította saját maga kijelentését a polgármester. Azt is mondta, a békében való elválás nyitva hagyja a visszatérés lehetőségét is, és hálásak Miklós Péter eddigi munkájáért.

A közgyűlés azonnal kiírta az új főigazgatói pályázatot, amire január 31-ig lehet jelentkezni. A vezető személyéről a februári közgyűlésen döntenek a képviselők. Az új főigazgató márciustól foglalhatja el a posztját. Az átmeneti időszakban Domjánné Szénási Editet bízták meg az összevont intézmény vezetésével.

Lapunk is beszámolt róla, hogy a január 1-jétől működő összevont intézmény, a Tornyai János Múzeum Könyvtár és Művelődési Központ főigazgatója Megyesi Beáta, nem sokkal a próbaideje lejárta után lemondott a posztjáról. A megbízatásra akkor ketten pályáztak, közülük Miklós Pétert választotta meg a közgyűlés a június 28-i ülésén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában