Eltűntként körözött gyerekek kerültek elő a csanádpalotai határátkelőn

Autós üldözés is volt tegnap Szegeden, embercsempészt kaptak el Tápénál.

Delmagyar.hu

Fotó: Karnok Csaba

Csanádpalota közigazgatási területén 2023. január 26-án 12 óra 30 perckor a román határőr szervek jelzésére a járőrök ellenőrzés alá vontak egy román állampolgárságú férfit és két fő gyermeket. Az eljárás során további három román személyt elfogtak. Átvizsgálásuk során előkerült a két gyermek érvényes német személyigazolványa, mely alapján kiderült, hogy a német hatóságok eltűntként körözik őket - derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság határrendészeti összesítőjéből.

Mindemellett a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozóiroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Pécsi Osztályának jelzése alapján Szeged közigazgatási terültén 2023. január 26-án 15 órakor a járőrök ellenőrzés alá vontak egy moldáviai férfit, aki egy lengyel honosságú személygépkocsit vezetett. Négy, magukat orosz és török állampolgárnak valló személyt szállított, ahogy portálunkon is megjelent, Tápéig üldözték a rendőrök. 

Tegnap Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 4 esetben összesen 41 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Öttömös és Szeged közigazgatási területén, és 5 esetben 238 főt megakadályoztak abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjen.

Valamennyi esetben az utasok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni, ezért a rendőrök a magyar jogszabályoknak megfelelően intézkednek az illegális migránsok ideiglenes biztonsági határzárhoz való visszakíséréséről, míg a járművezetővel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.    

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában